Daivonex, unguent
Informatii prospect Daivonex, unguent
Ce este Daivonex si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Psoriazis vulgar, forme usoare si moderate, interesand pana la 40% din suprafata cutanata. Poate fi asociat cu fototerapie (ultraviolete).
Mod de administrare
Daivonex crema se aplica pe leziunile cutanate in cantitate mica, in strat subtire, de 2 ori pe zi; uneori pentru tratamentul de intretinere este suficienta o singura aplicatie pe zi. Doza nu trebuie sa depaseasca 100 g unguent pe saptamana.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Hipersensibilitate la calcipotriol sau la oricare dintre componentii produsului. Stari de hipercalcemie.
Precautii
Daivonex crema nu trebuie aplicat pe fata, deoarece poate provoca iritatie locala si dermatita.
Dupa utilizare se recomanda spalarea ingrijita a mainilor.
Interactiuni medicamentoase
Nu exista nici o raportare referitor la utilizarea concomitenta cu alt antipsoriazic, in aceeasi zona cutanata.
Sarcina si alaptarea
Studiile efectuate la animale nu au evidentiat efecte teratogene. Siguranta administrarii Daivonex in timpul sarcinii nu a fost inca stabilita.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Daivonex crema nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Reactii adverse posibile
La 10-15% dintre bolnavi au fost semnalate (pentru Daivonex crema) fenomene de irita-tie cutanata la locul aplicarii, cu senzatie de arsura si prurit; fenomenele sunt reversibile la oprirea medicatiei. Mai rar se produc eritem, uscaciunea pielii, dermatita, inclusiv der-matita faciala (indeosebi daca conditiile de aplicare nu sunt respectate). Dozele uzuale nu modifica calcemia.
Supradozaj
Dozele excesive (mai mult de 100 g Daivonex crema pe saptamana) pot provoca hiper-calcemie; aceasta este reversibila in cateva zile dupa intreruperea tratamentului.
Informatii suplimentare
Compozitie
Un gram crema contine calcipotriol 50ug si excipienţi: cetomacrogol 1000, alcool cetosterilic, clorura de cloroalilhexamin (Dowicil 200), edetat disodic, hidrogenofosfat de disodiu dihidrat, glicerol 85% parafina lichida, vaselina alba, apa distilata.
Grupa farmacoterapeutica: antipsoriazice de uz topic.
Ambalaj
Cutie cu un tub sigilat, din aluminiu, lacuit, inchis cu capac filetat din polietilena, continand 30 g crema. Tubul este lacuit in interior cu lac epoxifenol, iar in exterior cu lac vinil.
Fabricant
LEO Pharmaceutical Products
Industriparken 55, DK-2750 Ballerup, Danemarca
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
LEO Pharmaceutical Products
Industriparken 55, DK-2750 Ballerup, Danemarca
Data ultimei verificari a prospectului Aprilie 2006
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Alegerea cremei hidratante potrivite pentru ten
Generalitati Ar putea sa para destul de simplu sa va achizitionati o crema hidratanta, dar cand va veti plimba printre rafturile magazinelor v-ati putea afla in dificultate. Exista creme hidratante pentru ten, corp, lotiuni sau unguente pentru pielea uscata,...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Conjunctivita - cauze, simptome, tratament
Ce este conjunctivita Conjunctivita este o inflamatie a mucoasei pleoapelor (tesutul subtire situat pe fata posterioara a pleoapelor si pe suprafata globului ocular, cu rol in apararea si mentinerea umeda a ochilor). Cauzele aparitiei conjunctivitei Cauzele...citeste mai mult
-
Abcesele cutanate: tipuri, cauze si tratament
Generalitati Abcesele cutanate sunt infectii localizate sub forma unor mici umflaturi pe suprafata tesutului cutanat sau in tesuturile moi de sub piele, aparute sub actiunea unor agenti parazitari sau microbieni. Masa sensibila formata se inroseste si este calda...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Din nou,disperata..
Buna seara.. ma scuzati ca apelez din nou dar sunt disperata si nu stiu ce sa fac:(( de fiecare data cand eu cu prietenul meu avem niste momente mai tandre,si isi introduce degetul in vaginul meu,si poate din greseala fara sa-si dea seama apasa uneori mai tare,lovind putintel sau sa-i mai scape...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter