Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

D.t. coq, suspensie injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect D.t. coq, suspensie injectabila

Ce este D.T. COQ si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Este indicat pentru prevenirea combinata a difteriei, tetanosului si tusei convulsive.

Mod de administrare

Primovaccinarea -3 injectii a cate 0,5 ml la 1-2 luni interval.
Rapel -o injectie la 1 an dupa primovaccinare.
Calea de administrare recomandata este intramuscular, dar se poate administra si subcutanat. A se agita bine inainte de utilizare, pana la obtinerea unei suspensii omogene.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Encefalopatie progresiva cu sau fara convulsii. Oprirea vaccinarii este indicata la subiectii care manifesta o reactie serioasa in cele 48 ore care urmeaza injectiei: febra (40 grade Celsius), plans encefalitic, convulsii, soc.

Precautii

Existenta in antecedente a convulsiilor neasociate unei vaccinari anterioare nu contraindica vaccinarea pentru tusea convulsiva la pacientii ce nu sufera de encefalopatie progresiva. Astfel de pacienti pot beneficia profilactic si temporar de un tratament anticonvulsivant si/sau un antipiretic. Daca exista incertitudini, nu ezitati sa cereti sfatul medicului.

Interactiuni medicamentoase

Nu se cunoaşte riscul administrarii concomitente a acestui vaccin cu alte vaccinuri obişnuite in timpul aceleasi sesiuni de vaccinare, atata timp cat se utilizeaza seringi, ace diferite si locuri de injectare diferite.

Sarcina si alaptarea

Nu este cazul.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu este cazul

Reactii adverse posibile

Durere, eritem sau nodul la locul injectarii. Febra (38 grade C - 39 grade C) cu durata de 24 - 48 ore.

Rar, febra (40 grade C), sindrom de plans encefalitic, convulsii, encefalopatie sau soc (1 caz la 100 000 vaccinari). Aceste simptome dispar spontan dar contraindica alte vaccinari impotriva tusei convulsive. Convulsiile si celelalte tulburari neurologice sunt mult mai frecvente in cursul bolii (tuse convulsiva) decat dupa vaccinare. Anatoxina difterica poate fi foarte rar raspunzatoare de febra si reactii sistemice care sunt explicate printr-un mecanism alergic si necesita utilizarea unor doze reduse (1/10) de anatoxina (Imovax DT Adult) pentru injectiile urmatoare.

Informatii suplimentare

Compozitie

O singura doza de vaccin liofilizat contine ingrediente active: anatoxina difterica purificata - o doza vaccinanta, bordetella pertussis > 4 U.I. Excipienti: hidroxid de aluminiu (exprimat ca aluminiu) 1,25 mg, solutie de clorura de sodiu 0,9% q.s. 0,5 ml. Conservant: mercurothiolat de sodiu 0,05 mg.

Ambalaj

Cutie cu o seringa preumpluta monodoza a 0,5 ml suspensie injectabila.
Cutie cu 10 flacoane multidoza (10 doze) din sticla incolora a cate 5 ml suspensie injectabila.

Fabricanti

Sanofi Pasteur S.A.
Parc Industriel d' Incarville,
27100 Val De Reuil, Franta

Sanofi Pasteur S.A.
Campus Merieux 1541 Avenue Marcel
Merieux, 69280 Marcy L'Etoile, Franta

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Sanofi Pasteur S.A.
2 Avenue Pont Pasteur, 69007 Lyon, Franta

Data ultimei verificari a prospectului Noiembrie 2006

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Preparatele injectabile cu botox

    Generalitati Botoxul este un binecunoscut brand pentru un medicament ce contine toxina botulinica de tip A. Toxina este produsa de o bacterie care provoaca intoxicatia alimentara numita botulism. Cand este injectat in doze mici, controlate, botoxul nu va...citeste mai mult

  • Contraceptivele injectabile

    Generalitati Contraceptivele injectabile devin o metoda anticonceptionala din ce in ce mai des folosita in intreaga lume. Desi la inceput (anii 1970-1980) era destul de controversata, in prezent se estimeaza ca peste 3% din femeile din Marea Britanie o folosesc....citeste mai mult

  • Vaccinul antirabic: cand se face si cat timp este valabil

    Ce este vacinul antirabic? Vaccinul antirabic este o injectie medicamentoasa ce previne infectia cu virusul rabic. Rabia este boala infectioasa provocata de acest virus si poate surveni in urma unei muscaturi de animal deja infectat cu virusul rabic. Fiind...citeste mai mult

  • Celulele stem si incontinenta urinara

    Generalitati Studii recente si trialuri clinice au demonstrat rolul benefic pe care celulele stem il au in ameliorarea simptomatologiei pacientilor suferinzi de incontinenta urinara. Metoda de tratament folosind injectarea celulelor stem implica recoltarea de...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter