Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Corneregel, gel

Publicat la data de: 04 Decembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Corneregel, gel

Ce este Corneregel si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Adjuvant in tratamentul unor leziuni cutanate superficiale acute si cronice: excoriatii, leziuni postoperatorii cu vindecare intarziata, arsuri, eritem solar, ulceratii, fisuri, dermatite buloase si veziculare, herpes labial.

Corneregel este utilizat pentru:

- tratamentul afectiunilor corneene neinflamatorii (keratopatii), de exemplu distrofie corneeana (tulburari de nutritie), degenerare corneeana (regresie), eroziuni corneene recidivante (descuamari) si leziuni corneene la purtatorii de lentile de contact;

- ca tratament adjuvant al leziunilor de la nivelul corneei si conjunctivei oculare, arsurilor termice si chimice;

- tratamentul infectiilor corneene de natura bacteriana, virala sau micotica, ca medicament adjuvant pentru tratamentul specific al acestor afectiuni corneene.

Mod de administrare

Se aplica pe suprafetele afectate o data sau de cateva ori/zi.

Utilizati intotdeauna Corneregel exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala este o picatura gel oftalmic Corneregel aplicata in sacul conjunctival de 4 ori pe zi, precum si inainte de culcare, in functie de severitatea si intensitatea manifestarilor. Durata de administrare nu este limitata. Trebuie sa utilizati Corneregel pana cand observati imbunatatirea manifestarilor dumneavoastra. Este bine sa va adresati unui medic oftalmolog in timpul utilizarii Corneregel, avand in vedere ca tratamentul cu acest medicament este in mod normal de lunga durata.

Pentru a evita contaminarea varfului picurator si a gelului oftalmic, cand manipulati tubul, va rugam sa nu atingeti varful aplicator cu degetele si nu atingeti ochiul cu varful aplicator. Puneti capacul de protectie dupa fiecare utilizare. Instructiuni de utilizare inclinati capul spre spate. Trageti in jos pleoapa inferioara cu ajutorul degetului aratator de la o mana. Si tineti cu cealalta mana tubul in pozitie verticala deasupra ochiului (fara sa atingeti ochiul); aplicati o picatura gel oftalmic in sacul conjunctival. incand sa tineti ochiul deschis in timp ce il rotiti pentru a asigura raspandirea uniforma a gelului oftalmic. Capacul de protectie permite pastrarea tubului in pozitie verticala. Aceasta usureaza administrarea imediata si eficienta a Corneregel.

Daca vi se pare ca efectul medicamentului Corneregel este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la dexpantenol sau la oricare dintre componentele produsului.

Precautii

Daca purtati lentile de contact moi, nu trebuie sa utilizati Corneregel in acelasi timp, deoarece acesta le poate pata si poate determina incompatibilitati cu materialul din care acestea sunt fabricate. Prin urmare, lentilele de contact trebuie indepartate si aplicate din nou dupa aproximativ 15 minute de la administrarea Corneregel.

Interactiuni medicamentoase

Nu sunt cunoscute interactiuni cu alte medicamente. Totusi, in cazul in care utilizati Corneregel concomitent cu alta solutie/unguent oftalmic, acestea trebuie administrate la intervale de cel putin 5 minute. Corneregel trebuie aplicat intotdeauna la sfarsit.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Corneregel nu trebuie utilizat de catre gravide sau femei care alapteaza decat daca, dupa evaluarea atenta, medicul dumneavoastra constata ca beneficiul utilizarii Corneregel depaseste riscurile potentiale.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Daca este utilizat conform instructiunilor, acest medicament poate determina incetosarea trecatoare a vederii si pacientii trebuie sa aiba grija cand conduc vehicule si folosesc utilaje.

Supradozaj

Daca ati utilizat o cantitate prea mare de Corneregel (supradozaj accidental sau intentionat)

Supradozajul Corneregel nu implica nici un fel de riscuri cunoscute. Acesta nu imbunatateste sau diminueaza efectul terapeutic.

Daca ati utilizat cantitati prea mici de Corneregel sau ati uitat sa il administrati

In acest caz administrati doza cat mai repede posibil, dar nu utilizati o doza dubla. Continuati apoi sa il administrati in aceeasi doza si la aceleasi intervale de timp, asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Corneregel poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. In cazuri izolate pot sa apara reactii de sensibilitate.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa este dexpantenolul. Un gram gel contine dexpantenol 50 mg. - Celelalte componente sunt: cetrimida, edetat disodic, carbomer, hidroxid de sodiu, apa purificata. Cum arata Corneregel si continutul ambalajului Corneregel se prezinta sub forma de gel incolor, apos si clar, fara particule vizibile Este ambalat in cutii cu un tub continand 5 g, respectiv 10 g gel oftalmic.

Ambalaj

Cutie cu un tub din Al, prevazut cu aplicator, continand 5 g gel oftalmic. Cutie cu un tub din Al, prevazut cu aplicator, continand 10 g gel oftalmic

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Conjunctivita+keratita herpetica

    buna ziua.am 17 ani si acum 15 zile mi-a sarit o aschie de lemn in ochiul stang.am fost de urgenta la medic care mia zis k sunt doar zgariat,ma pansat si mia dat tratament,ziua urmatoare ramanand sa vin la control.controlul a iesit ok ramanand sa duc tratamentul la bun sfarsit.dupa 4-5 zile...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter