Corinfarom, drajeuri
Informatii prospect Corinfarom, drajeuri
Indicatii:
Este indicat in:
- angina pectorala cronica stabila (angina de efort);
- angina vasospatica (angina Prinzmetal,
- angina instabila);
- hipertensiunea esentiala.
Contraindicatii:
Nu se va administra in urmatoarele cazuri:
- soc cardiovascular;
- stenoza aortica severa;
- angina pectorala instabila;
- infarct miocardic acut (in intervalul primelor 4 saptamani);
- hipersensibilitate cunoscuta la nifedipin.
Reactii adverse:
In primele saptamani de tratament se poate ajunge la poliurie. In cazul unei insuficiente renale, se poate ajunge la o inrautatire a functiei renale. La pacientii cu hipertensiune arteriala sau afectiuni coronariene, intreruperea brusca de Corinfar poate declansa criza hipertensiva sau ischemie miocardica (fenomenul de "rebound").
Frecvent: Mai ales la inceputul tratamentului pot aparea frecvent, dar cu caracter tranzitoriu, cefalee, flush si senzatie de caldura (eritem, eritromelalgie). Ocazional: Mai ales la inceputul tratamentului pot aparea crize de angina pectorala, respectiv, la pacientii cu angina pectorala se poate observa cresterea frecventei, duratei si a gradului de severitate a crizelor. Ocazional s-au semnalat: stare de inconstienta, tahicardie, palpitatii, edeme ale membrelor inferioare pe baza unei vasodilatatii.
De asemenea, apar ocazional parestezii, vertij, fatigabilitate si o scadere a tensiunii arteriale sub valori normale (reactie hipotona). Rar: In timpul tratamentului cu Corinfar se observa rar tulburari gastrointestinale, ca, de exemplu: greata, flatulenta si diaree. Au fost observate reactii cutanate, ca de exemplu: prurit, urticarie, exantem, izolat dermatita exfoliativa. In cazul unui tratament de lunga durata, la pacientii varstnici s-a semnalat ginecomastie, fenomen reversibil dupa intreruperea trata-mentului.
Foarte rar: S-au descris modificari ale tabloului sanguin, ca, de exemplu: anemie, leucopenie, trombocitopenie, purpura trom-bocitopenica. In cazuri foarte rare s-a observat o crestere tranzitorie a glicemiei (hiperglicemie).De aceasta se va tine cont in mod deosebit la pacientii cu diabet zaharat. Izolat: S-a semnalat infarct miocardic. In special la doze mari pot aparea, in cazuri izolate, mialgii, tremor, ca si o modificare minora, tranzitorie, a perceptiei optice. In cazul unui tratament de lunga durata, pot aparea modifi-cari gingivale (hiperplazia gingivala), fenomen reversibil dupa intre-ruperea tratamentului. Tulburari ale functiei hepatice au fost izolat semnalate (colestaza hepatica, cresterea transaminazelor), fenomene reversibile dupa intreruperea tratamentului, ca si hepatita alergica.
Daca observati la Dumneavoastra reactii adverse care nu sunt sem-nalate in prospect, adresati-va medicului sau farmacistului. Va rugam informati medicul Dumneavoastra asupra tuturor reactiilor adverse semnalate, pentru ca acesta sa verifice doza administrata, sa trateze specific aceste reactii adverse sau sa va recomande alt medicament.
In cazul aparitiei simptomelor de angina pectorala, trebuie informat imediat medicul curant. Acesta va decide daca tratamentul cu acest medicament trebuie intrerupt.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Consecintele unei supradoze de aspirina
Ce este aspirina Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerile usoare pana la moderate, edemul si febra. Utilizarea ei dateaza inca din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult
-
Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult
-
Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament
Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult
-
Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter