Colpotrophin, crema vaginala
Informatii prospect Colpotrophin, crema vaginala
Indicatii
Tulburari trofice vulvo-vaginale prin carenta estrogenica; intarzieri de cicatrizare ale leziunilor cervico-vaginale si vulvare, datorate nasterii, interventiilor chirurgicale si fizioterapiei.
Doze si mod de administrare
In primele saptamani de tratament se recomanda 1-2 aplicatii la nivelul regiunii vulvare pe zi; crema trebuie aplicata in strat subtire, prin masaj usor. Dupa ameliorarea simptomatologiei (in medie la inceputul saptamanii a treia de tratament), se recomanda o aplicatie o data pe zi, la intervale de 2 zile. In cazul in care cauza persista (menopauza, castrare, tratament cu anticonceptionale estroprogestative, iradiere) este necesar tratament de intretinere.
100 g crema vaginala contin promestriena 1 g si excipienti: -p-hidroxibenzoat de metil sare de sodiu, p-hidroxibenzoat de propil sare de sodiu, amestec de mono- si digliceride de acizi grasi saturati, poliglicoeter de alcool gras saturat, decilester de acid oleic, trigliceride de acizi capric si caprilic, glicerol, apa purificata.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la promestriena sau la oricare dintre excipientii produsului.
Utilizare de prezervative din latex (pentru capsule moi vaginale).
Cu toate ca nu s-a observat nici un efect sistemic dupa administrarea produsului, este totusi recomandat din prudenta, ca si in cazul celorlalti estrogeni, sa nu se utilizeze produsul in caz de antecedente de cancer estrogeno-dependent.
Masuri de precautie
In timpul tratamentului este necesara supraveghere rnedicala. In caz de metroragie, se recomanda stabilirea etiologiei.
Sarcina si alaptarea
Rezultatele numeroaselor studii epidemiologice arata lipsa riscului de malformatii congenitale in cazul utiliarii estrogenilor la inceputul sarcinii. Totusi, nu se recomanda utilizarea produselor Colpotrophine intimpul sarcinii. In cazul in care sarcina s-a instalat in timpul tratamentului, nu este necesara intreruperea sarcinii.
In timpul tratamentului cu Colpotrophine, ca masura de prudenta, trebuie evitata alaptarea.
Reactii adverse
Foarte rar, s-au raportat iritatii, prurit local si reactii alergice. Hypericum perforatum (sunatoarea) este sensibilizant (efect datorat hipericinei); aplicarea sa poate poate determina aparitia de leziuni actinice (datorate riscului de fotosensibilizare).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactii adverse direct prin intermediul: Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 2 Bucuresti 011478-RO Tel: +4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected] Raportand reactii adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
Supradozaj
Conform principiilor homeopatiei, se recomanda a nu se depasi doza recomandata.
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Ambalaj
Cutie cu un tub din aluminiu a 30 g unguent
Producator BOIRON 2 avenue de l’Ouest Lyonnais, 69510 Messimy, Franta
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata BOIRON 2 avenue de l’Ouest Lyonnais, 69510 Messimy, Franta
Data ultimei verificari a prospectului Septembrie, 2014
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Atrofia vaginala
Definitie Atrofia vaginala reprezinta subtierea si inflamarea peretelui vaginal datorata scaderii cantitati de estrogen in sange. Atrofia vaginala apare mai frecvent dupa menopauza, dar poate fi prezenta si in timpul alaptarii sau in alte perioade in care cantitatea...citeste mai mult
-
Infectiile vaginale micotice
Generalitati Vaginitele micotice sunt determinate de un exces de crestere a ciupercilor in vagin. Infectiile micotice sunt foarte frecvente la femeile de varsta fertila, dar pot sa apara la orice alta varsta. Desi creaza disconfort, vaginitele micotice...citeste mai mult
-
Uscaciunea vaginala: cauze si tratament
Generalitati In timpul menopauzei, productia de estrogen se va incetini si apoi se va opri. Atunci cand se intampla acest lucru au loc o serie de schimbari nedorite in corpul unei femei. Menstrele devin neregulate si apoi se opresc, apar bufeurile, schimbarile bruste...citeste mai mult
-
Problemele medicale ale vaginului
Introducere Din cand in cand, majoritatea femeilor experimenteaza probleme minore de sanatate ale zonelor intime; aceste probleme pot fi asociate cu menstruatia, viata sexuala, anumite infectii, metodele contraceptive, inaintarea in varsta, sarcina sau modificarile...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
COLPOTROPHINE, capsule vaginale moi
dupa folosire ma irita rau,ma ustura cind urinez si imi da o stare nervoasa.
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter