Claritromicina, suspensie uz pediatric
Informatii prospect Claritromicina, suspensie uz pediatric
CompozitieSuspensie de uz pediatric. Flacoane, continând dupa reconstituire 60 si 100 ml suspensie -claritromicina 125 mg/5 ml.
Actiune terapeutica
Claritromicina este un antibiotic apartinând familiei macrolidelor. .
Indicatii
Tratamentul infectiilor cu germeni sensibili la claritromicina. Infectiile tractului nazofaringian (amigdalite, faringite), si ale sinusurilor paranazale.
Infectiile tractului respirator inferior: bronsite, pneumonii bacteriene si pneumonii atipice.
Infectii ale pielii: impetigo, erizipel, foliculite, furunculoze si placi septice.
Mod de administrare
Doza zilnica în mod uzual recomandata este de 15 mg/kg corp/zi, fractionata la 12 ore.
Supradozare
Daca au fost ingerate doze mari de Claritromicina, pot surveni tulburari gastro-intestinale. Pot surveni de asemenea reactii sistemice, care trebuie tratate imediat cu spalaturi gastrice si prin masuri de sustinere. Deoarece Claritromicina nu poate fi eliminata din organism prin hemodializa sau prin dializa peritoneala, este necesar sa fie luate masuri energice pentru eliminarea din tractul digestiv a drogului înca neabsorbit, aplicând în acelasi timp o terapie simptomatica adecvata.
Contraindicatii
Claritromicina este contraindicata la pacientii cu hipersensibilitate la macrolide. Sarcina. Alaptare. insuficienta hepatica severa.
Reactii adverse
Dupa administrarea orala a Claritromicinei, s-au raportat unele tulburari gastro-intestinale (greata, pirozis, dureri abdominale, diaree), cefalee si rash cutanat. Ca si în cazul altor antibiotice, în timpul tratamentului cu Claritromicina se pot rareori înregistra suprainfectii cu bacterii rezistente sau cu fungi, necesitând întreruperea administrarii si adoptarea unei conduite terapeutice adecvate.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Expunerea medicala in radiologia pediatrica
CAPITOLUL I Reglementare specifica referitoare la expunerea medicala in radiologia pediatrica, 2006 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr.3 din 03/01/2007 ARTICOLUL 1 Prezentele reglementari completeaza Ordinul presedintelui Comisiei Nationale pentru...citeste mai mult
-
Miocardita pediatrica
Generalitati Miocardita pediatrica este o boala inflamatorie ce afecteaza miocardul si care apare la copii, deseori fiind declansata de o infectie virala ce afecteaza si inima. Din punct de vedere histopatologic, ea se caracterizeaza prin aparitia necrozei miocitare...citeste mai mult
-
EMC - cursuri gratuite de diagnosticare precoce a autismului, pentru medicii de familie, pediatri si psihiatri
Doua cursuri in sistem e-learning, gratuite si acreditate de Colegiul Medicilor din Romania, formeaza medici de familie, pediatri si psihiatri, in depistarea timpurie a autismului. Cursul „Diagnosticul precoce al tulburarii de spectru autist” (14 credite...citeste mai mult
-
Ce este si cum tratam scleroza multipla pediatrica
Ce este scleroza multipla pediatrica Scleroza multipla este o patologie a sistemului nervos central, ceea ce inseamna ca afecteaza structural si functional creierul si maduva spinarii. Scleroza multipla pediatrica este varianta ce afecteaza copiii si este o patologie...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Durere de splina
Simt in partea stanga abdominala o durere intensa de cateva zile, consider ca e de la splina, posibil sa fie marita? ce pot face pentru a trece? Mentionez ca iau de o luna antibiotice claritromicina 500 mg si o groaza de alta medicamente ce mi-au fost prescrise de dermatolog.
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter