Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cisrelax, comprimate filmate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Cisrelax, comprimate filmate

Ce este Cisrelax si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Parasimpatolitic, actionand ca antagonist competitiv al acetilcolinei. Cisrelax blocheaza actiunea acetilcolinei si exercita efect anticolinergic selectiv pe musculatura neteda a vezicii urinare. Prin reducerea contractiei musculaturii netede a vezicii urinare, Cisrelax creste capacitatea acesteia si scade presiunea de descarcare. In acest fel, prelungeste intervalul in care impulsurile de evacuare sunt inhibate si, in consecinta, reduce frecventa urinarii. Efectul se manifesta la persoanele cu descarcare vezicala voluntara sau involuntara. Produsul nu traverseaza bariera hematoencefalica si nu produce modificari in functionarea sistemului nervos central. Produsul nu trece prin bariera placentara.

Polakiurie sau incontinenta urinara (la persoane varstnice, in afectiuni neurologice ale vezicii urinare, in chirurgia vezicii urinare si a prostatei, dupa radioterapia afectarii maligne a vezicii urinare). Poliakiurie si tenesme in cursul cistitei acute sau cronice.

Mod de administrare

In general, doza pentru adulti este de 600 mg pe zi, 1-2 comprimate de 3 ori pe zi. Pacientilor cu incontinenta urinara, cu polakiurie nocturnali se vor administra 1-4 comprimate inainte de culcare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Stadii avansate ale hipertrofiei de prostata, cu vezica urinara atona si cantitate mare de urina reziduala, atonie gastrica.

Precautii

Fiind foarte hidrofil, medicamentul trebuie administrat cu o cantitate mai mare de apa, altfel poate conduce la afectarea mucoasei tractului gastrointestinal superior ( erodarea mucoasei bucale si esofagiene, stomatita, esofagita). Poate perturba inductia neuromusculara, prin actiunea sa de blocant ganglionar.

Reactii adverse posibile

Rar pot aparea: senzatie de gura uscata, tulburari de acomodare si tahicardie.
Atentie! Se impun precautii la pacientii cu glaucom, ileus, in cursul hemoragiilor digestive, pilorospasm, obstructii la nivelul tractului urinar inferior si in sarcina.

Informatii suplimentare

Compozitie

Comprimate continand 200 mg emepronium bromidum.

Ambalaj

50 comprimate a 200 mg.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate

    In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter