Cinnasan, capsule
Informatii prospect Cinnasan, capsule
Ce este Cinnasan si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Cinarizina se absoarbe din tractul gastrointestinal si atinge concentratiile plasmatice maxime la 2 - 4 ore de la administrare. Este metabolizata si are o semiviata de 3 - 6 ore. Cinarizina se elimina in fecale, mai ales in forma nemodificata si in urina, predominant sub forma de metaboliti.
Tulburari ischemice cerebrale: migrena vasomotorie asociata cu somnolenta, ameteala, greata si tulburari de somn, stari posttraumatice cerebrale (comotie, contuzie cerebrala si sechele ale altor afectiuni cerebrale).
Tulburari circulatorii periferice: senzatia de maini si picioare reci, sindromul picioarelor nelinistite (furnicaturi la nivelul membrelor inferioare, in perioada de repaus din timpul noptii), claudicatie intermitenta (schiopatare intermitenta determinata de dureri musculare in timpul mersului si al urcusului), parestezie (amortire sau intepaturi, furnicaturi si mancarime, predominant la nivelul mainilor si picioarelor), microangiopatii (modificari ale peretelui vascular produse de diabet), sindrom Raynaud (vasospasm episodic la nivelul degetelor), sindrom varicos complex (vene varicoase, ulcer de gamba, edem), tulburari trofice cutanate.
Tulburari vestibulare: rau de miscare, vertij si sindrom Meniere (vertij, tulburari de echilibru, greturi, vomismente, tinitus, pierderea auzului la nivelul urechii interne).
Mod de administrare
Tulburari ischemice cerebrale: la inceputul tratamentului 1 capsula Cinnasan de 1- 3 ori pe zi; pentru tratamentul de intretinere, 1 capsula pe zi este adesea suficienta.
Tulburari circulatorii periferice: 1 capsula Cinnasan de 3 ori pe zi; pentru intretinere 1 capsula pe zi.
Tulburari vestibulare: 1 capsula Cinnasan de 1-2 ori pe zi; pentru intretinere 1 capsula zilnic.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Ca principiu general, se va utiliza cu precautie in timpul sarcinii si alaptarii. La pacientii care sufera de Parkinson, beneficiile si riscurile prescrierii cinarizinei trebuie analizate cu atentie.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In special la inceputul tratamentului, cinarizina poate afecta abilitatea conducatorilor auto. Acest efect este tranzitoriu si poate fi redus prin micsorarea dozei.
Reactii adverse posibile
In special la inceputul tratamentului, poate aparea oboseala tranzitorie; in cazuri rare sunt posibile simptome gastrointestinale, ameteala, cefalee, uscaciunea gurii, sudoratie sau reactii alergice. in cazuri exceptionale, mai ales la pacientii varstnici, la care dozele administrate depasesc 150 mg/zi, pot aparea miscari involuntare, tremuraturi, cresterea tensiunii musculare (rigor) si dificultati de miscare (hipokinezie). In aceste cazuri se recomanda intreruperea tratamentului si prezentarea la medic. Numai medicul va decide daca tratamentul poate fi reluat, de exemplu, cu o doza mai mica. Extrem de rar, pot aparea lupus eritematos si lichen plan.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire
Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult
-
Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule
Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult
-
Opiu
Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult
-
Otoscleroza
Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter