Chloroquine phosphate, sirop
Informatii prospect Chloroquine phosphate, sirop
Ce este Chloroquine Phosphate si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Chloroquina este o 4-aminoquinolona, bine tolerata de organismul uman, cu multiple actiuni farmacologice. Ca antimalaric, este foarte eficienta impotriva formelor eritrocitare de Plasmodiumvivax, Plasmodium ovale, Plasmodium malariae, cat si asupra anumitor forme de Plasmodium falciparium.
Medicamentul asigura o suspensie rapida a parazitemiei in cazul crizelor de malarie cu parazitii antementionati. De asemenea, Chloroquina este folosita pentru profilaxia recaderilor, administrarea medicamentului trebuind sa se faca inca 6 - 8 saptamani dupa parasirea zonei geografice cu risc malaric.
Chloroquina poseda proprietati amoebicide, fiind extrem de eficienta in tratamentul amoebiozelor extraintestinale. Actiunea antiinflamatorie a Chloroquinei este folosita cu rezultate remarcabile in tratamentul poliartritei reumatoide, cat si in cel al lupusului eritematos diseminat.
Malarie: tratamentul fazelor acute cat si profilactic; amoebiaze extraintestinale (hepatice etc.); P.A.R. si lupus eritematos diseminat, dermatoze solare.
Mod de administrare
Sirop
Pentru tratamentul fazei acute: Adulti- initial 4 linguri, urmate de alte 2 linguri dupa 6 ore si apoi o doza unica de 2 linguri pe zi in urmatoarele 2 zile.
Copii- initial 4 lingurite, urmate de alte 2 lingurite dupa 6 ore si apoi o doza unica de 2 lingurite pe zi in urmatoarele 2 zile.
Pentru tratamentul profilactic al crizelor malarice: Adulti- 2 linguri pe saptamana si alte 2 saptamani dupa parasirea zonei de endemie malarica.
Copii- 2 lingurite pe saptamana si alte 2 lingurite saptamanal timp de 8 saptamani dupa parasirea zonei de endemie malarica.
Pentru tratamentul amoebiazelor extraintestinale: Adulti- 1 lingura de 4 ori pe zi timp de 2 zile urmate de alte 2 linguri zilnic pentru inca 2-3 saptamani.
Copii- 1-2 lingurite de 2 ori pe zi timp de 3 saptamani.
In cazurile de P.A.R., lupus eritematos diseminat si dermatoze solare - administrarea se face individualizat si sub stricta supraveghere a medicului.
Atentionari si precautii
Precautii
Deoarece este cunoscut faptul ca medicamentul se concentreaza in ficat, trebuie folosit cu grija la pacientii alcoolici sau in asociere cu alte hepatotoxice cunoscute. Folosirea Chloroquinei in timpul sarcinii trebuie evitata.
Reactii adverse posibile
Dozele antimalarice pot cauza usoare si tranzitorii migrene, prurit, eritem si disconfort gastrointestinal. Se mai poate asocia la dozele mari si administrate timp indelungat tulburari ale SNC, modificari ale campului vizual si alte retinopatii, toate aceste tulburari fiind reversibile la intreruperea tratamentului. In cazul administrarii indelungate a medicamentului se recomanda controale periodice si neurologice.
Informatii suplimentare
Compozitie
Chloroquine phosphate: sirop 1,6 g/100 ml.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Suplimente pentru un sistem imunitar puternic
Generalitati Suplimentele alimentare sunt medicamente naturale care vin in ajutorul formarii de energie. Acestea se gasesc sub forma de tablete, sirop, baton etc. si furnizeaza organismului substante nutritive necesare dietei zilnice. Tratamentele de profilaxie cu...citeste mai mult
-
Ceapa - 100% sanatate naturala
Generalitati Ceapa, alimentul atat de folosit de fiecare dintre noi la gatit, are si nenumarate proprietati terapeutice. Nu vom insista in acest articol pe calitatile culinare ale cepei, ci vom incerca sa detaliem la ce este ea utila ca tratament naturist. Ceapa este...citeste mai mult
-
Mierea de albine
Generalitati Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din...citeste mai mult
-
Indulcitorii naturali - care sunt cele mai bune optiuni?
Cei mai folositi indulcitori naturali Indulcitorii naturali provin direct din flori si plante, cu foarte putine procese de prelucrare. Cateva exemple sunt reprezentate de stevie, fructul calugarului si siropul de yacon. Multe persoane se distanteaza de zaharul de...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Diferența
Buna seara.Spuneți-mi va rog care e diferența dintre pastilele Taver(carbamazepine) și Finlepsin(carbamazepine)200mg?Mulțumesc
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter