Ceai medicinal, calendulae flos floare de galbenele
Informatii prospect Ceai medicinal, calendulae flos floare de galbenele
Ce este Ceaiul din floare de galbenele si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Ceaiul medicinal de Calendulae flos, datorita principiilor active enuntate mai sus are actiune terapeutica atat interna cat si externa.
Uz intern - se utilizeaza ca diaforetic, sedativ, antiinflamator, gastro-intestinal, colagog si coleretic datorita principiului amar continut, mareste secretia biliara, cicatrizant (prin stimularea circulatiei sangelui la nivelul tesutului).
Uz extern - antiinflamator hemoroidal, cicatrizant prin stimularea circulatiei sangelui la nivelul tesuturilor.
Uz intern - se utilizeaza in diskinezii biliare, ulcer gastric si duodenal si in enterocolite. Uz extern - se utilizeaza in plagi greu vindecabile, degeraturi, arsuri, eczeme, acnee, metroragii, leucoree si in trichomonas vaginalis.
Mod de administrare
Uz intern - sub forma de infuzie : 2 lingurite de ceai medicinal Calendulae flos la 300 ml de apa clocotita, se bea fractionat in timpul unei zile, inaintea meselor principale, pentru ulcer si gastrite - sau tinctura (20 g planta, macerate 8 zile in 100 ml alcool de 700) se recomanda de 3 ori pe zi cate 30 picaturi in putina apa, pentru reglarea calciului menstrual.
Uz extern - infuzie 10 g de Ceai Calendulae flos la 100 ml apa - se foloseste pentru spalaturi vaginale, ajuta la distrugerea protozoarului Trichomonas vaginalis.
Sub forma de bai, cataplasme sau tinctura, se foloseste Calendulae flos ca pansament pentru ranile care se vindeca greu, ca : ulceratii, plagi cu puroi, arsuri, degeraturi, acnee, eczeme.
Compresele cu Calendulae flos activeaza tenurile uscate.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Hipersensibilitate, faza acuta a hemoragiei cerebrale, ischemie coronariana severa, aritmii severe, sarcina si alaptare.
Atentionari
Vinpocetina in solutie este incompatibila cu heparina.
Reactii adverse posibile
Hipertensiune arteriala, tahicardie, extrasistole, insomnie, ameteala, cefalee, senzatie de slabiciune, eruptii cutanate.
Informatii suplimentare
Compozitie
Calendulae flos contine urmatoarele principii active: saponozide triterpenice, carotinoide dincare licopina, alfa si beta caroten, neolicopina A, rubixantina, luteina, xantofila, flavonoizi, glicozizi flavonici, rutinozizi si derivati ai cvercetolului, ulei volatil, substante amare, mucilagii, esteri colesterinici ai acidului lauric, miristic, palmitic, vitamina C, acid malic, substante proteice.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Beneficiile turmericului pentru sanatate
Generalitati Turmericul este considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, iar curcumina, substanta sa activa prezinta foarte multe beneficii pentru sanatatea organismului, inclusiv capacitatea de a distruge celulele canceroase. Turmericul este un...citeste mai mult
-
Dieta de 4 zile
Generalitati Dieta de 4 zile sau cum scapam de cateva kilograme pentru a intra in rochia dorita cu ocazia unui eveniment. De la inceput voi preciza ca astfel de actiuni nu sunt regimuri de slabire si nu sunt indicate decat in situatii speciale! Pot fi repetate...citeste mai mult
-
Metode de subtiere a picioarelor
Generalitati Esti in situatia in care corpul tau are o greutate ideala, insa picioarele nu sunt direct proportionale cu partea de sus a corpului? Daca picioarele tale sunt prea groase comparativ cu restul corpului, ai la indemana cateva solutii. Iata cateva dintre...citeste mai mult
-
Tratamente alternative pentru astm
Medicina alternativa si astmul Cand vine vorba de patologiile cronice, multi pacienti tind sa opteze si pentru medicina alternativa si tratamente complementare medicatiei lor de fond. Medicina alternativa consta in administrarea unor tratamente facute acasa sau...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Ceai
ceaiurile din plante medicinale pot face rau la ficat,cum ar fi:echinaceea,armurariu,sunatoare etc. ?La unele scrie ca sunt bune pentru ficat,asa e ?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter