Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cavinton, concentratie pentru solutie perfuzabila

Publicat la data de: 29 Aprilie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Cavinton, concentratie pentru solutie perfuzabila

Ce este Cavinton si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

In neurologie: Este recomandat in forme variate de tulburari ale circulatiei cerebrale: TIA, accidente vasculare cerebrale, stari post-AVC, dementa vasculara, arterioscleroza cerebrala, stari post-traumatice, encefalopatie hipertensiva, insuficienta circulatorie vertebrobazilara. De asemenea, este recomandat pentru reducerea simptomelor psihice sau neurologice ale tulburarilor de circulatie cerebrala (tulburari de memorie, afazie, apraxie, tulburari de locomotie, vertij, cefalee etc.).

In oftalmologie: Se recomanda in tratamentul tulburarilor vasculare ale coroidei si ale retinei (de ex. tromboza arterei sau venei centrale a retinei) in serosa chorioretinitis centralis. In O.R.L: Cavinton este recomandat in tratamentul presbiacuziei de origine vasculara acuta, toxica (iatrogena) sau de alta origine (idiopatica, booming), in maladia Meniere, nevrite cohleovestibulare, tinitus.

Mod de administrare

Se administreaza i.v., in perfuzie lenta, picatura cu picatura. Pot fi utilizate orice perfuzii care contin ser fiziologic sau glucoza (de ex. Salsol, Ringer, Rindex, Rheumacrodex etc.). Doza zilnica maxima este de 1 mg/kg corp. Doza uzuala poate fi administrata si pacientilor cu afectiuni renale. Nu poate fi administrat i.v. in bolus sau intramuscular.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Este contraindicat la femeile insarcinate sau care alapteaza; de asemenea, nu se recomanda in fazele acute ale accidentelor vasculare cerebrale hemoragice, in cardiopatia ischemica, aritmii severe sau alergie cunoscuta la vinpocetina.

Precautii

Vinpocetina injectabila nu este compatibila cu heparina, de aceea, cele doua medicamente nu pot fi administrate in aceeasi seringa; este, insa, posibila administrarea concomitenta a unui alt anticoagulant.

Interactiuni medicamentoase

Nu sunt cunoscute pana in prezent.

Sarcina si alaptarea

Este contraindicata administrarea Cavinton in perioada de sarcina. Se recomanda evitarea administrarii medicamentului in perioada de alaptare, intrucat el se excreta in laptele uman si nu exista date certe referitoare la efectele lui asupra sugarilor.

Reactii adverse posibile

Sunt rare. Sistemul cardiovascular: usoara hipotensiune, tahicardie ocazionala, extrasistole. SNC: pot aparea insomnie, vertij, cefalee, slabiciune, dar acestea pot fi simptome ale maladiei de baza. Reactii alergice ale pielii.

Supradozare

In conformitate cu datele furnizate de literatura de specialitate, se considera ca administrarea unei doze de 1 mg/kg corp se poate face in conditii de siguranta; nu avem experienta necesara in privinta administrarii dozelor mai mari de 1 mg/kg corp si, de aceea, recomandam evitarea acestora.

Informatii suplimentare

Compozitie

10 mg vinpocetina/fiola (2 ml). Excipient: benzilalcool, sorbitol, apa sterila. pH: 3-3,5.

Ambalaj

Cutii a 10 fiole de 2ml.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Remedii de ajutor pentru drenajul sinusurilor

    Ce sunt sinusurile? Sinusurile sunt cavitati cu aer, captusite de o mucoasa care are rolul de a produce mucus pentru protectia cailor respiratorii si eliminarea substantelor nedorite sau a prafului. Ele au rol si in limbajul articulat, fiind ca o cutie de...citeste mai mult

  • Diferenta dintre radioterapie si chimioterapie

    Tratamente impotriva cancerului Un diagnostic de cancer poate fi coplesitor si este, cu siguranta, un factor ce schimba stilul de viata a pacientului. Totusi, exista optiuni de tratament ce lupta impotriva celulelor tumorale, pentru a le preveni cresterea si...citeste mai mult

  • Peritonita bacteriana spontana

    Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Cine ma poate indruma, unde sa ma duc si unde sa ma caut?

    buna ziua tuturor! Am si eu niste simptome carora nu le gasesc explicatie, eu cel puitn. pt. ca medicul de familie si psihologul spun ca sunt doar in mintea mea, ca sunt stresata : ametesc , palpitatii , amortesc cand stau pe loc si ametesc cand ma misc , am dificultati la inghitire, gatul...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter