Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cavinton 5 mg, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Cavinton 5 mg, comprimate

Ce este Cavinton 5 mg si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Cavinton este un medicament cu administrare orala, utilizat in tratamentul sau pentru ameliorarea simptomelor unor afectiuni ce se manifesta prin tulburari ale circulatiei sangelui la nivel cerebral.

Cavinton este recomandat, de asemenea, pentru ameliorarea simptomelor neuropsihice ale tulburarilor circulatorii cerebrale, in tratamentul anumitor afectiuni oftalmologice sau ORL cauzate de tulburari vasculare, sau pentru diminuarea simptomelor acestora.

Mod de administrare

Cavinton trebuie administrat pe baza de prescriptie medicala, in dozele si pe durata de timp indicata de catre medicul dumneavoastra.

Daca medicul nu va prescrie altfel, doza zilnica recomandala este de cate 1-2 comprimate Covinton (5-10 mg vinpocetina) de 3 ori pe zi.
Nu este necesara ajustarea dozelor, la pacientii cu boli renale sau hepatice.
Comprimatele trebuie administrate dupa mesele principale.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Medicamentul nu trebuie administrat in perioada de sarcina sau alaptare sau in caz de hipersensibilitate cunoscuta la vinpocetina sau la oricare dintre excipientii produsului.
In caz de intoleranta la lactoza, este necesar sa se ia in considerare ca un comprimat ce contine 5 mg vinpocetina contine 140 mg lactoza monohidrat si fiecare comprimat ce contine 10 mg vinpocetina contine 83 mg lactoza monohidrat.
Trebuie sa informati medicul dumneavoastra in legatura cu orice afectiune de care suferti (in principal, afectiuni cardiace, modificari ale ECG).

Interactiuni medicamentoase

Nu sunt cunoscute pana in prezent.

Sarcina si alaptarea

Este contraindicata administrarea Cavinton in perioada de sarcina. Se recomanda evitarea administrarii medicamentului in perioada de alaptare, intrucat el se excreta in laptele uman si nu exista date certe referitoare la efectele lui asupra sugarilor.

Reactii adverse posibile

Ocazional (2,6%) pot sa apara inrosirea fetei, reactii alergice cutanate, aritmie (ritm cardiac accelerat sau neregulat), tulburari ale somnului, ameteli, cefalee, astenie, greata, pirozis, uscaciunea gurii. Daca apar astfel de simptome, adresati-va medicului dumneavoastra.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare tableta contine 5 mg de vinpocetina. Excipient: lactoza.

Ambalaj

Cutie cu 2 blislere PVC/Al a cate 25 comprimate.

Fabricant

Gedeon Richter Plc.
1103 Budapesta, Gyomroi ut 19-21, Ungaria

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Gedeon Richter Romania S.A.
Str. Cuza Voda, nr. 99-105, Targu Mures, Romania.

Acest prospect a fost aprobat in martie 2010.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Cine ma poate indruma, unde sa ma duc si unde sa ma caut?

    buna ziua tuturor! Am si eu niste simptome carora nu le gasesc explicatie, eu cel puitn. pt. ca medicul de familie si psihologul spun ca sunt doar in mintea mea, ca sunt stresata : ametesc , palpitatii , amortesc cand stau pe loc si ametesc cand ma misc , am dificultati la inghitire, gatul...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter