Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Carnitene, solutie injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Carnitene, solutie injectabila

Ce este Carnitene si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Deficiente primare si secundare in bolile metabolice congenitale. Deficiente nutritionale. Deficiente secundare hemodializei cronice.
Afectiuni cardiovasculare: cardiopatie ischemica cronica, infarct miocardic, cardiomiopatii, insuficienta cardiaca hipertrofica si dilatativa. Supliment energetic la sportivi.

Mod de administrare

Tratamentul se va face numai sub supravegherea medicului care trebuie avertizat inainte de existenta unei sarcini sau a unei alte afectiuni.

Deficiente primare si secundare: 150 mg/kg corp/zi (0-2 ani), 100 mg/kg corp/zi (2-6 ani), 75 mg/kg corp/zi (6-12 ani) si 2-4 g/zi in functie de gravitate (copii peste 2 ani si adulti). Deficiente secundare hemodializei cronice: 2-4 g/zi, fractionat in 2 doze.

Angina pectorala si status postinfarct: 2-6 g/zi, fractionat in 2 doze. La adult se incepe cu doza de 1 g/zi, iar la copii cu 50 mg/kg corp/zi. Doza poate fi crescuta apoi lent in functie de toleranta.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la produs.

Precautii

In cazul administrarii tabletelor masticabile, deoarece contin zaharoza, administrarea impune controlul permanent al glicemiei la diabeticii tratati cu insulina, pentru a putea ajusta doza de hipoglicemiant atunci cand este cazul. Se poate utiliza in sarcina numai in situatiile de stricta necesitate si numai la indicatia medicului. Nu produce efecte negative asupra capacitatii de conducere auto. Nu se va folosi dupa data expirarii inscrisa pe ambalaj.

Reactii adverse posibile

Tulburari gastrointestinale: greturi, varsaturi, crampe, diaree, in tratamentele de lunga durata. Simptome ale miasteniei la pacientii uremici. Reactii alergice rare. Nu au fost dovedite efecte mutagene sau carcinogene. Nu au fost raportate cazuri de supradozare sau interactiuni cu alte produse. Orice reactie care apare in timpul tratamentului trebuie anuntat medicului curant.

Informatii suplimentare

Compozitie

L-carnitina (substanta activa).

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

    Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

  • Neurodermatita

    Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

  • Fentanil

    Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

  • Ergotamina - aliatul impotriva migrenelor

    Generalitati Migrenele sunt dureri de cap cu caracter recurent ce pot fi uni sau bilaterale, pot sau nu sa fie insotite de aura migrenoasa sau prodrom dar care, indiferent de tipul lor, altereaza foarte mult starea de sanatate a pacientului si ii scad considerabil...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter