Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cardonit retard, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Cardonit retard, comprimate

Ce este Cardonit Retard si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Medicamentul diminueaza consumul de oxigen si imbunatateste fluxul sanguin coronarian, diminuand munca inimii. Aceasta produce dilatare a arterelor coronariene, medicamentul scade presarcina si postsarcina inimii, crescand capacitatea venoasa si reducand rezistenta periferica. Aceasta reduce tensiunea arteriala. Produsul actioneaza asemanator cu nitroglicerina, dar efectul este de lunga durata. Efectul actiunii dupa administrare aparea in 30 minute sau 60 minute, sau mai multe minute si se mentine intre 8 -10 ore.

Angina stabila si instabila - pentru profilaxie de durata.
In perioada dupa infarct miocardic acut.
In insuficienta cardiaca congestiva, asociat cu digitalice si diuretice.

Mod de administrare

Cardonit retard comprimate continand 40 mg, 60 mg, si 80 mg de substanta activa se poate usor doza de catre pacient, individual dupa prescriptia medicului. Cardonit Retard este administrat de obicei in doze de 120-160 mg pe zi, in doze divizate. Dozele sunt crescute gradat. Daca in timpul tratamentului apar dureri anginoase, este necesara administrarea imediata a unui comprimat cu nitroglicerina sublingual.
Atentie! Cardonitul se inghite nesfaramat.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la medicament, glaucom cu unghi ingust. Nu se recomanda in perioada de sarcina si alaptare. Infarct miocardic acut recent, insuficienta circulatorie acuta, hipovolemie, anemie grava. Traumatisme sau hemoragii cerebrale, boli hepatice sau renale grave.

Precautii

Atentie in administrarea la pacientii suferinzi de glaucom, in faza initiala a infarctului miocardic. Alcoolul potenteaza efectul vasodilatator si hipotensiv.

Reactii adverse posibile

Vasodilatatie cutanata, eruptie cutanata faciala, cefalee (in special in primele zile de tratament la doze mari, care dispar la reglarea dozei si dupa o perioada de timp de tratament. Hipotensiune ortostatica, mai putin frecvent hipotensiune arteriala, sincope si lipotimii. Medicamentul poate actiona uneori ca antagonist fiziologic al noradrenalinei, acetilcolinei, histaminei si al altor substante biologic active. In cazuri rare, este o hipersensibilitate neindividualizata la actiunea hipotensiva a nitritilor si chiar doza terapeutica poate induce greata, varsaturi, anxietate, paloarea fetei, bradicardie si sincope.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat retard contine 40 mg, 60 mg sau 80 mg isosorbide dinitrate.

Ambalaj

Flacoane cu 30 comprimate.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Dizabilitatea intelectuala sau retardul mintal

    Generalitati Dizabilitatea intelectuala, denumita in trecut retard mintal, se caracterizeaza prin inteligenta sau capacitatea mentala sub medie si lipsa unor competente necesare pentru desfasurarea normala a vietii de zi cu zi. Persoanele care sufera de...citeste mai mult

  • Betablocante adrenergice

    Descriere De la introducerea beta-blocantelorin practica terapeutica curenta, utilizarea lor s-a extins cuprinzandnoi indicatii terapeutice, alaturi de utilizarea lor ca: - antiaritmice, - antianginoase, - antihipertensive, - cardiomiopatia hipertensiva,...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Boala Canavan

    Generalitati Boala Canavan este o boala genetica, o malformatie neurologica innascuta in cadrul careia apare distrugerea progresiva a neuroni lor cerebrali, acestea degenereaza transformandu-se in tesut spongiform.  Simptome Simptomele bolii Canavan...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter