Carbidopa/levodopa teva 25/250, comprimate
Informatii prospect Carbidopa/levodopa teva 25/250, comprimate
Ce este CARBIDOPA/LEVODOPA TEVA 25/250 si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Carbidopa/Levodopa Teva comprimate este utilizat pentru tratamentul bolii si sindromului Parkinson care sunt produse de lipsa dopaminei la nivelul sistemului nervos.
Carbidopa/Levodopa Teva va ajuta la restabilirea valorii dopaminei si la ameliorarea manifestarilor clinice ale acestei boli. Daca aveti nevoie de informatii suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Mod de administrare
Medicul a ales doza potrivita pentru dumneavoastra. Respectati intotdeauna recomandarile medicului. Daca nu intelegeti aceste recomandari sau aveti nelamuriri, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Comprimatele trebuie inghitite cu putina apa.
Recomandarile privind dozele sunt prezentate mai jos.
Numarul de comprimate pe care trebuie s ail administrati zilnic depinde de necesitatile dumneavoastra. Medicul va va prescrie doza zilnica (numarul de comprimate). In timpul primelor saptamani, este posibil ca medicul sa va modifice dozele, pana cand stabileste doza corespunzatoare. Este important sa respectati cu strictete recomandarile medicului dumneavoastra. Daca aveti nelamuriri, adresati-va medicului dumneavoastra.
In functie de necesitatile dumneavoastra, doza recomandata poate fi de minim un comprimat pe zi sau la doua zile, pana la maximum 8 comprimate Carbidopa/Levodopa Teva 25/250. Trebuie sa continuati sa utilizati comprimatele atat timp cat va recomanda medicul dumneavoastra.
Daca ati omis un comprimat, administrati-l imediat ce va amintiti, cu exceptia cazului cand se apropie timpul sa administrati doza urmatoare. Nu utilizati niciodata doua doze concomitent. Administrati dozele ramase la intervalele recomandate de timp.
Daca doriti sa va adresati altui medic sau mergeti la spital, informati-i despre medicamentele pe care le utilizati.
Daca dumneavoastra (sau altcineva) inghititi un numar mare de comprimate odata sau daca credeti ca un copil a facut acest lucru, mergeti la camera de gardaa celui mai apropiat spital sau adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Nu utilizati Carbidopa/Levodopa Teva 25/250 daca:
- aveti hipersensibilitate (alergie) la una dintre componente
- sunteti insarcinata sau intentionati sa ramaneti insarcinata sau alaptati
- utilizati alte medicamente cunoscute ca inhibitori de monoaminoxidaza (utilizate pentru tratamentul depresiei) cum sunt fenelzina, izocarboxacid, tranilcipramina sau moclobemid
- aveti glaucom cu unghi ingust
- ati avut vreodata cancer al pielii sau credeti ca aveti
- aveti boli cardiace
- aveti afectiuni renale
- aveti dificultati la respirat
- aveti boli hepatice
- aveti afectiuni hormonale
- ati avut ulcer gastric sau duodenal
- ati mai utilizat inainte levodopa pentru boala dumneavoastra.
Reactii adverse posibile
Carbidopa/Levodopa Teva este bine tolerat de majoritatea pacientilor. Cu toate acestea, ca multe alte medicamente, la anumite persoane, poate determina reactii adverse.
Acestea pot include:
- spasme musculare involuntare, tremor crescut sau alte miscari necontrolate si nedorite ale corpului;
- confuzie, halucinatii, depresie sau tulburari de personalitate;
- greata sau varsaturi;
- pierderea poftei de mancare, ameteli sau somnolenta;
- tulburari de ritm cardiac;
- anemie sau alte afectiuni hematologice;
- dureri de stomac sau piept.
Reactii adverse mai putin frecvente: hipertensiune arteriala, flebite (inflamatia venelor), dificultate la respirat, senzatie de arsura sau usturime, amorteala, crampe musculare, maxilar rigid, senzatie de cadere a pleoapelor, uscaciunea gurii, gust amar, hipersalivatie, dificultate la inghitit, scrasnitul dintilor, sughit, constipatie, diaree, senzatii de arsura ale limbii, flatulenta, variatii mari ale greutatii, dificultati la urinat, erectii dureroase, tulburari de vedere, slabiciune, dureri de cap, raguseala, bufeuri, dificultate la mers. Daca in timpul tratamentului cu Carbidopa/Levodopa Teva apar aceste reactii adverse sau altele, informati-va intotdeauna medicul.
Informatii suplimentare
Compozitie
Carbidopa/Levodopa Teva se prezinta in 2 variante de concentratie:
Un comprimat Carbidopa/Levodopa Teva 25/100 contine carbidopa anhidra 25 mg sub forma de carbidopa monohidrat 27 mg si levodopa 100 mg.
Un comprimat Carbidopa/Levodopa Teva 25/250 contine carbidopa anhidra 25 mg sub forma de carbidopa monohidrat 27 mg si levodopa 250 mg.
Ambalaj
Cutie cu 5 blistere a cate 10 comprimate.
Cutie cu 10 blistere a cate 10 comprimate.
Data ultimei verificari a prospectului - Ianuarie 2004
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Parkinson
Generalitati Boala Parkinson reprezinta o afectiune cronica determinata datorita degenerarii neuronale progresive, cu afectare la mai multe niveluri: sinapse (dopa si non-dopa), SNC (inclusiv retina), si Sistemul Nervos Periferic vegetativ, caracterizata prin tetrada...citeste mai mult
-
Paralizia cerebrala
Generalitati Paralizia este caracterizata prin tulburÄri permanente ale functiei motorii ca urmare al lezarii neprogresive ale unor structuri ale unui creier aflat în dezvoltare sau imaturitate. Cauze Paralizia cerebrala este consecinta...citeste mai mult
-
Cum afecteaza boala Parkinson viata pacientilor?
Generalitati Boala Parkinson este o boala progresiva a sistemului nervos ce afecteaza miscarea. Se dezvolta treptat, uneori incepand cu un tremor abia vizibil la o mana. Dar, in timp ce acest tremor poate fi semnul cel mai bine cunoscut al bolii Parkinson,...citeste mai mult
-
Boala Parkinson nu este doar un tremurat
Ce este Boala Parkinson? Boala Parkinson este afectiunea manifestata prin tremuraturi involuntare, scaderea fortei musculare si partea superioara a corpului aplecata usor inainte, fara pierderi ale perceptiei (aceasta postura cu spatele indoit si umerii impinsi...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter