Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Calcium sandoz, comprimate efervescente

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 08 Aprilie 2024

Informatii prospect Calcium sandoz, comprimate efervescente

Compozitie
Comprimate efervescente continand (echivalent a 500 mg calciu ionizabil): 2,94 g lactat-gluconat de calciu; 0,30 g carbonat de calciu; 1,0 g bicarbonat de sodiu (274 mgsodiu), 0,868 g zahar; 0,022 g zaharina .

Actiune terapeutica
Comprimatele efervescente contin in cantitate mare saruri de calciu ionizabil si rapid solubil; aproximativ 30% din calciul ionizabil este absorbit in tractul gastrointestinal.

Indicatii
Osteoporoza de diferite origini; prevenirea demineralizarii osoase; rahitism si osteomalacie; tetanie latenta (in starile acute se foloseste Calciu Sandoz injectabil); nevoia sporita de calciu la femeile insarcinate si care alapteaza si la copiii in crestere; stari alergice (tratament de sustinere).

Contraindicatii
Hipersensibilitate la produs, hipercalcemie, hipercalcemie grava, insuficienta renala grava.

Precautii

la pacientii cu hipercalcemie usoara (>300 mg = 7,5 mmol/24 h); la pacientii predispusi la formarea de calculi in tractul urinar. Trebuie evitate doze mari de vitamina D.

Interactiuni

Calciul pe cale orala poate reduce absorbtia tetraciclinei orale sau a preparatelor cu fluoruri. Tratamentul concomitent cu vitamina D intensifica absorbtia calciului. Administrarea de calciu reduce reactia la verapamil. La pacientii digitalizati in doze mari, calciul poate creste riscul aritmiilor cardiace.

Reactii adverse

Rar tulburari gastro-intestinale blande.

Mod de administrare
Doza zilnica obisnuita este de 500-1 000 mg calciu esential, care acopera cel putin 70% din cantitatea zilnica recomandata.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Prim ajutor in caz de inec cu alimente

    Inecul cu mancare Blocarea alimentelor in gat reprezinta o situatie ce poate fi incomoda si infricosatoare. Identificarea semnelor de sufocare si cunoasterea pasilor ce trebuie urmati in caz de urgenta sunt elemente ce pot salva viata unei persoane, astfel incat orice...citeste mai mult

  • LSD

    Descriere A fost sintetizat de catre chimistul elvetian A. Hoffmann, director al departamentului cercetare Produse Naturale, la Sandoz (Basel, Elvetia) in 1938. Hoffmann descopera proprietatile halucinogene ale LSD mai tarziu, in 1943, in cursul studiilor asupra...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Delirium

    Definitie Cuvantul 'delirium' se refera in general la o stare de efervescenta bogata in valente artistice si creatoare, o stare de reviriment spiritual. In realitate insa termenul medical se refera la o stare bine definita, o conditie medicala cat se poate de...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter