Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Bronhosolvin, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Bronhosolvin, comprimate

Indicatii:
Fluidifica secretiile traheobronsice vascoase in afectiuni acute si cronice ale cailor respiratorii. In tulburari de formare si transport al secretiilor.
Contraindicatii:
Sunt boli sau circumstante pentru care unele medicamente nu sunt prescrise sau pot fi prescrise numai dupa un examen atent al medicului, care va aprecia global proportia favorabila dintre beneficiul terapeutic si eventualele reactii nedorite. Pentru aceasta, medicul trebuie sa examineze atent in ce constau contraindicatiile si se va informa despre antecedente, boli insotitoare, despre circumstantele speciale de viata. Contraindicatiile se pot stabili si dupa inceperea tratamentului cu acest produs. In acest caz, informati medicul. Nu se administreaza in caz de hipersensibilitate la bromhexin sau la una din componentele produsului.

Deoarece pana in prezent nu exista suficienta experienta privind utilizarea Bromhexin-ului in perioada de sarcina, nu este indicata administrarea acestuia. Bromhexin trece in laptele matern in cantitate mica. Nu trebuie administrat in perioada de lactatie.
Reactii adverse:
Medicamentele pot avea, pe langa actiunile principale, si actiuni nedorite, asa numitele reactii adverse, care au fost semnalate in timpul administrarii Bromhexin-ului, dar care nu se manifesta la fiecare pacient.

Acestea sunt, dupa cum urmeaza: In cazuri rare: tulburari gastrointestinale precum si reactii de hipersensibilitate, cum ar fi reactii cutanate sau mucoase, edemul fetei, apnee, hipertermie cu frison. In cazuri izolate: simptome de soc prin reactie de hipersensibilitate de tip imediat.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter