Bromhexin 8, comprimate
Informatii prospect Bromhexin 8, comprimate
Ce este Bromhexin si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Expectorant mucolitic, fluidifica secretiile traheo-bronsice vascoase prin liza mucoproteinelor, mucopoli-zaharidelor acide si acizilor dezoxiribonucleici responsabili pentru vascozitatea marita a acestora, favorizeaza miscarile cililor, creste imunoglobulinele iga, si IgG in parenchimul pulmonar; favorizeaza expectoratia, usureaza respiratia si calmeaza tusea.
Tratamentul afectiunilor acute inflamatorii si cronice al arborelui traheobronsic: bronsite (acute, subacute, cronice, enfizematoase), traheobronsite, bronhopneumopatii cronice obstructive, bronsiectazii, sinuzita acuta si cronica, pneumoconioze, laringite; tratament pre- si post-operator in cazul interventiilor chirurgicale pe aparatul respirator, pentru prevenirea unor complicatii (infectii bacteriene secundare, tulburari functionale pulmonare, insuficienta respiratorie, emfizem).
Mod de administrare
Adulti: 8-16 mg (1-2 comprimate) de 3 ori pe zi; copii peste 10 ani: 4-8 mg (1/2-1 comprimat) de trei ori pe zi; copii intre 5-10 ani: 4 mg (1-2 comprimate) de trei ori pe zi; copii intre 1-5 ani: 4 mg (1-2 comprimate) de doua ori pe zi.
Supradozaj
In caz de supradozaj trebuie anuntat imediat medicul.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Hipersensibilitate la bromhexin; pacienti cu ulcer gastric (factor de risc).
Precautii
Se administreaza cu prudenta la pacientii astmatici, cand se va asocia cu bronhodilatatoare; femei insarcinate si mame care alapteaza.
Atentionari
In insuficienta renala si afectiuni hepatice severe se va administra cu prudenta.
Deoarece medicamentul contine lactoza, administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, deficit de lactaza Lapp sau malabsorbtie de glucoza-galactoza.
Sarcina si alaptarea
Bromhexin nu se administreaza in timpul sarcinii si alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Bromhexin nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Reactii adverse posibile
In general bine tolerat. Foarte rar pot aparea tulburari gastrointestinale minore (greata, voma) si reactii de hipersensibilizare (inrosirea pielii si/sau a mucoaselor).
Cum se pastreaza Bromhexin
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, ferit de umiditate, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.
Informatii suplimentare
Compozitie
BROMHEXIN ARENA 8 mg
Un comprimat contine clorhidrat de bromhexin 8 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, povidona K 30, stearat de magneziu.
BROMHEXIN ARENA 12 mg
Un comprimat contine clorhidrat de bromhexin 12 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, talc, povidona K 30, stearat de magneziu.
Ambalaj
Cutie cu 2 blistere din AL/PVC a 10 comprimate
Cutie cu 100 blistere din AL/PVC a 10 comprimate
Producator
S.C. Arena Group S.A., Bucuresti
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Stenoza spinala cervicala
Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Tuse?
Bună seara!De 6 zile iau bromhexin și elimin foarte multa sputa e normal?Multumesc!
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter