Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Boramid, solutie otica

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 19 Aprilie 2021

Informatii prospect Boramid, solutie otica

Ce este Boramid si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Infectii cauzate de germeni sensibili: infectii ale cailor respiratorii (incluzand pneumonia cu Pneumocystis carinii); infectii din sfera ORL (exceptand tonsilitele produse de streptococi betahemolitici), infectii ale cailor urinare si rinichilor, incluzand si profilaxia infectiilor recurente; infectii ale organelor genitale, inclusiv prostatitele si unele boli venerice (nu este activ in sifilis); uretrita gonococica, ulcus molle, granulomatoza veneriana; infectii ale tractului digestiv: febra tifoida, paratifoida A si B, purtator cronic de bacil tific, shigeloze, diareea calatorilor; in bruceloze, nocardioze.

Mod de administrare

Instilatii in conductul auditiv, la adulti 8-10 picaturi de 2-3 ori/zi, la copii 2-3 picaturi de 2-3 ori/zi (se tine capul plecat pe o parte 10-20 minute, apoi se pune vata in ureche).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la sulfamide, trimetoprim si analogi ai trimetoprimului; eritem exsudativ multiform; trombocitopenie, granulocitopenie, anemie megaloblastica, deficit de G-6-PDH, anomalii ale hemoglobinei (Hb Koln si Hb Zurich), insuficienta renala grava; insuficienta hepatica, hepatita acuta, porfirie acuta, copii sub 6 ani. Tratament cu ciclosporina. Sarcina. Soferi si activitati de precizie.

Atentionari

Afectiuni renale si hepatice usoare, afectiuni ale tiroidei, hipersensibilitate crescuta la antidiabetice si diuretice sulfamidice, deficit de ac folic, cromozom X fragil la copii cu retardare psihica. Monitorizarea tabloului sanguin (in special pentru trombocite in caz de tratament prelungit). Alaptare.

Reactii adverse posibile

Tulburari gastrointestinale, glosita, gingivita si stomatita, reactii de hipersensibilitate cu purpura, fotodermatoza, eritem nodos, cefalee, artralgii. Rareori: hepatoza colestatica, hipopotasemie, tinitus, reactii de hipersensibilitate severe ca sindrom Lyell, sindrom Stevens-Johnson sau dermatita exfoliativa.

Foarte rar: cresterea incidentei infectiilor cu Candida albicans, miopie reversibila.

Informatii suplimentare

Compozitie

Preparatul Boramid se prezinta sub forma de solutie otica continand aminofenazona 500 mg, tetracaina 200 mg, acid boric 200 mg, glicerol 9,1 g.

Ambalaj

Comprimate 400 mg + 80 mg; cutie 2 blist. 10 comprimate.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Dureri urechi si masele

    Buna ziua!Sunt insarcinata in 4 luni,am niste dureri ingrozitoare de urechi si masele de 3 luni...:( si as dori sa stiu daca pot folosi boramid pentru a imi alina durerea.Medicul mi-a recomandat amoxicilina de 3 ori pe zi si diclofenac(am citit prospectul si am vazut ca nu e bun in sarcina si nu...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter