Bergonal, drajeuri
Informatii prospect Bergonal, drajeuri
Ce este Bergonal si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Reechilibrant vegetativ si sedativ; parasimpatolitic si anticolinergic central (prin alcaloizii din beladona), deprimant simpatic central (prin alcaloizii din secara cornuta), sedativ (prin fenobarbital).
Sindrom psihovegetativ si alte tulburari functionale neurovegetative: tulburari de menopauza, dismenoree, nevroza cardiaca, sindrom postcomotional, migrena, sindrom Meniere, boala ulceroasa etc.
Mod de administrare
Cate 1-2 drajeuri de 3 ori/zi.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Glaucom cu unghi ingust, obstacole mecanice la nivelul tubului digestiv, acalazie, spasme esofagiene, hernie hiatala cu reflux esofagian, ileus paralitic, adenom de prostata, boli vasculare periferice grave, cardiopatie ischemica, hipertensiune arteriala,insuficienta hepatica sau renala grave, sarcina, perioada de lactatie, alergie la barbiturice, porfirie hepatica acuta; prudenta la batrani.
Interactiuni medicamentoase
Atentie cand se asociaza chinidina, antidepresive triciclice, amantadina (cresc riscul reactiilor adverse prin actiune anticolinergica); asocierea cu anticoagulante cumarinice si griseofulvina nu este avantajoasa (fenobarbitalul le scade eficacitatea prin inductia enzimelor metabolizante).
Reactii adverse posibile
Uscaciunea gurii, constipatie, greutate in mictiune, tulburari de vedere, parestezii, fenomene vasculospastice, eruptii alergice.
Informatii suplimentare
Compozitie
Drajeuri continand alcaloizi totali din beladona 0,25 mg, alcaloizi totali din corn de secara 0,3 mg, fenobarbital 30 mg (flac. cu 30 buc.).
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Consecintele unei supradoze de aspirina
Ce este aspirina Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerile usoare pana la moderate, edemul si febra. Utilizarea ei dateaza inca din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult
-
Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult
-
Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament
Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult
-
Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter