Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Beres drops plus, solutie orala

Publicat la data de: 13 Decembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Beres drops plus, solutie orala

Ce este Beres Drops Plus si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Mentinerea si refacerea rezistentei organismului, adjuvant in starile de raceala sau gripa si convalescenta acestora, perioade de efort fizic intens.

Mod de administrare

Profilactic
pacienti cu greutate intre 10 si 20 kg: 2 x 5 picaturi zilnic
pacienti cu greutatea intre 20 si 40 kg: 2 x 10 picaturi zilnic
pacienti cu greutatea peste 40 kg: 2 x 20 picaturi zilnic

Terapie adjuvanta:
pacienti cu greutatea intre 10 si 20 kg: 2 x 10 picaturi zilnic
pacienti cu greutatea intre 20 si 40 kg: 2 x 20 picaturi zilnic
pacienti cu greutatea peste 40 kg: 3 x 20 picaturi zilnic

Se recomanda administrarea preparatului in timpul mesei, cu cel putin 50 ml de lichid (de exemplu: apa, suc de fructe, ceai), insotit de preferinta de vitamina C 50 mg care determina o mai buna absorbtie a substantelor minerale.

In scop profilactic, preparatul trebuie administrat minim 6 saptamani pentru a fi eficace. Eficacitatea se mentine prin administrarea picaturilor orale pe toata durata perioadei critice (de exemplu: in timpul iernii, cand riscul racelii sau imbolnavirii de gripa este mult mai mare).
In cazul terapiei adjuvante preparatul poate fi administrat fara intrerupere pana la disparitia simptomelor bolii. Tratamentul poate fi reluat daca simptomele reapar.
In cazul pacientilor neoplazici durata tratamentului va fi individualizata de la caz la caz in functie de starea pacientilor si schema terapeutica de baza.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

- Hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti,
- Insuficienta renala severa,
- Perturbari ale metabolismului cuprului si ferului (Boala Wilson, hemocromatoza, hemosideroza),
- Copii cu greutatea sub 10 kg.

Precautii

Nu este recomandata administrarea Beres Drops Plus cu lapte sau cafea, deoarece acestea pot diminua absorbtia substantelor active.
In amestec cu unele ceaiuri, solutia poate deveni inchisa la culoare dar acest fapt nu ii modifica proprietatile.

Interactiuni medicamentoase

Se recomanda o pauza de cel putin o ora intre administrarea Beres Drops Plus si a altor medicamente.
Beres Drops Plus nu trebuie administrarat concomitent cu alte preparate ce contin oligoelemente pentru a evita aparitia supradozajului acestora si a unor reactii adverse.

Atentionari

Copii
La copii cu greutate cuprinsa intre 10 si 20 kg Beres Drops Plus se va administra numai la recomandarea medicului pediatru.

Sarcina si alaptarea

Beres Drops Plus se administreaza in perioada de sarcina si alaptare numai la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Beres Drops Plus nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Administrat inaintea mesei sau cu o cantitate insuficienta de lichid, Beres Drops Plus poate provoca temporar tulburari gastro-intestinale de intensitate medie care insa nu necesita tratament medical.

Supradozaj

Rezultatele din studiile privind siguranta si toleranta in administrare au dovedit ca Beres Drops Plus, administrat la voluntari sanatosi, nu produce nici o modificare semnificativa a starii generale sau a rezultatelor analizelor de laborator chiar la o doza de 3 x 120 de picaturi zilnic. Aceasta doza e de sase ori mai mare decat doza maxima recomandata. Dupa ingestia acestor doze mari (60 picaturi sau 120 picaturi deodata) pot apare senzatii de greata, varsaturi sau dureri abdominale. Aceste simptome nu necesita interventie medicala.

Cum se pastreaza Beres Drops Plus

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A nu se utiliza mai mult de 6 luni de la prima deschidere a flaconului.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un ml picaturi orale, solutie (echivalent cu 18 picaturi) contine molibden 0,1902 mg sub forma de molibdat de amoniu. 4 H2O 0,35 mg, vanadiu 0,1219 mg sub forma de vanadat de amoniu 0,28 mg, bor 0,1049 mg sub forma de acid boric 0,60 mg, cobalt 0,0248 mg sub forma de clorura de cobalt (II).
6 H2O 0,10 mg, cupru 0,2545 mg sub forma de sulfat de cupru (II). 5 H2O 1 mg, fer 2,009 mg sub forma de sulfat de fer(II). 7 H2O 10 mg, magneziu 0,4044 mg sub forma de sulfat de magneziu. 7 H2O 4,10 mg, mangan 0,3055 mg sub forma de sulfat de mangan. H2O 0,94 mg, nichel 0,1087 mg sub forma de sulfat de nichel (II). 6 H2O 0,4865 mg, fluor 0,0904 mg sub forma de fluorura de sodiu 0,20 mg si zinc 1,1370 mg sub forma de sulfat de zinc. 7 H2O 5 mg si excipienti: glicerol 87%, edetat disodic.2 H2O, glicina, acid succinic, acid ascorbic, acid tartric, tartrat de potasiu si sodiu. 4 H2O, acid sulfuric 96%, apa purificata.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticla bruna prevazut cu picurator din PEJD a 30 ml picaturi orale, solutie
Cutie cu un flacon din sticla bruna prevazut cu picurator din PEJD a 100 ml picaturi orale, solutie

Fabricant

Beres Pharmaceuticals Co. Ltd.,
1037 Budapest, Mikovinyi ut 2-4, Ungaria

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Beres Pharmaceuticals Co. Ltd.,
1037 Budapest, Mikovinyi ut 2-4, Ungaria

Data ultimei verificari a prospectului - Mai 2006

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Candidoza orala sau stomatita candidozica

    Generalitati Candidoza bucala sau stomatita candidozica este o afectiune provocata de candida albicans caracterizata prin prezenta unor leziuni si acumularea unor depozite albicioase pe limba sau interiorul obrajilor. Ranile pot fi dureroase si pot sangera usor...citeste mai mult

  • Boli care pot fi contactate din apa contaminata

    Generalitati Bolile care pot fi contactate din apa contaminata sunt o cauza majora de mortalitate, mai ales in cazul copiilor. Salubritatea inadecvata, epurarea incorecta a apei si contaminarea apei cu diverse deseuri produc afectiuni precum: gastroenterita, hepatita...citeste mai mult

  • Gripa: e mai bine sa o previi, nu astepta sa o tratezi!

    Importanta prevenirii gripei Iata ca am intrat in sezonul rece si ne intrebam daca organismul nostru este pregatit sa faca fata virozelor din aceasta perioada. Este atat de simplu uneori sa avem grija de noi, remediile sunt usor de cules, natura ne ofera tot ce-i mai...citeste mai mult

  • Diareea la copii - sfaturi dietetice

    Generalitati Diareea la copii este greu de definit, specialistii considerand-o, de fapt, cresterea numarului obisnuit de scaune pentru copilul respectiv si reducerea consistentei acestora prin cresterea continutului apos. Etiologia ei este plurifactoriala,...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Hpv

    Buna ziua.Azi mi-am luat analizele si am aflat ca am fost diagnosticata cu virusul HPV genotip 35,din cate am citit eu pe analize este risc crescut.Vroiam sa va intreb:exista tratament pentru acest virus?este periculos genotipul 35?ma afecteaza cu ceva daca raman insarcinata?sunt asa de...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter