Berberidis cortex (scoarta de dracila), fragmente
Informatii prospect Berberidis cortex (scoarta de dracila), fragmente
Indicatii:
Alcaloizii, in special berberina, au actiune deprimanta cardiaca si asupra respiratiei. Stimuleaza musculatura neteda a intestinelor, uterului, precum si a altor organe.
Au actiune vasodilatatoare si produc bronchoconstrictie. In doze mici, stimuleaza activitatea cardiaca prin actiune asupra coronarelor.
Oxiacantina izolata din scoarta acestei specii are actiune vasodilatatoare si hipotensiva. Berberina este de 10 ori superioara fenilbutazonei, eliberind bilirubina legata de proteine si de 100 de ori superioara papaverinei - un alcaloid similar berberinei. Berberina si oxiacantina au actiune antibacteriana.
Berberina are actiune amebicida, anti-parazitica si anti-fungala.
Berberina si β-hidrastina actioneaza impotriva activitatii bacteriei Helicobacter pylori. In doze mici berberina este un stimulator cardiac si respirator, iar in doze mari actioneaza ca un inhibitor al activitatii cardiace si respiratorii.
Berberina, oxiacantina si barbamina au actiune antiinflamatoare.
Berberina are actiune anti-diareica.
Contraindicatii:
Este contraindicat femeilor care alapteaza nou-nascutii cu icter sau icter nuclear.
Femeile gravide care folosesc planta ar trebui sa consulte doctorul sau farmacistul in legatura cu dozele recomandate.
Interactiuni cu alte medicamente:
Anticoagulante, substantele care interactioneaza puternic cu proteinele plasmatice.
Sarcina si alaptarea:
Poate favoriza icterul noilor nascuti si icterul nuclear datorita faptului ca berberina este un stimulant al eliberarii bilirubinei.
In timpul alaptarii: poate favoriza sau agrava icterul si icterul nuclear.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Informatii esentiale despre biopsia hepatica
Generalitati Biopsia hepatica este o procedura invaziva ce presupune introducerea unui ac foarte lung, special destinat acestui scop, prin tegument, pana la nivelul parenchimului hepatic, si recoltarea de la acest nivel a unui fragment tisular. Biopsia nu este...citeste mai mult
-
Punctia trofoblastica – metoda invaziva de diagnostic
Generalitati Punctia trofoblastica este cunoscuta mai ales sub denumirea din limba engleza de Chorionic Villus Sampling (CVS). Mai putin cunoscut este faptul ca a fost introdusa pentru prima data in China (1975) pentru determinarea foarte precoce a sexului...citeste mai mult
-
Endometrioza - dieta recomandata
Generalitati Endometrioza este o afectiune ginecologica care se caracterizeaza prin prezenta unor fragmente de mucoasa uterina (endometru) in afara localizarii lor normale. Aceasta este o cauza importanta de infertilitate feminina - intre 30 si 40% dintre pacientele...citeste mai mult
-
Imunizarea – Prevenirea imbolnavirilor prin vaccinare
Generalitati Imunizarile, numite si vaccinari, protejeaza copiii si adultii de anumite boli. Imunizarea consta in administrarea unui vaccin care contine fragmente din germenele microbian implicat (tulpini bacteriene sau virale) sau cantitati mici atenuate ale...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter