Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Beclomet - flacon inhalabil

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Beclomet - flacon inhalabil

Prospect produs: BECLOMET








Afisare pentru tiparire
BECLOMET
, flacon inhalabil


beclometasonum









Prezentare farmaceutica: Flacon presurizat de 10 ml continand 10 mg beclometazon dipropionat (subst. activa), acid oleic, triclorfluormetan si diclordifluormetan q.s. ad 10 ml (echivalent cu 200 de pufuri). 1 Doza contine 0,05 mg = 50 mg de substanta activa (0,05 g beclometazona/puf).


Actiune terapeutica: Beclometazon dipropionat este un compus steroidic sintetic cu actiune topica marcata, antiinflamatorie, fara efecte sistemice, pentru dozele terapeutice (absorbtia fiind neglijabila). Difera, ca structura, de betametazona, prin inlocuirea atomului de fluor din pozitia 9 cu unul de clor. Proprietatile antiinflamatorii sunt importante (indexul vasoconstrictiei relative la testarile cutanate: 1 pentru hidrocortizon, 3 600 pentru betametazon, 500 pentru beclometazon). Nu are efecte mineralocorticoide, cele glucocorticoide sunt inferioare celor ale bexametazonei sau betametazonei.


Indicatii: Rinite alergice sezoniere sau permanente; rinite vasomotorii corticodependente.


Mod de administrare: Adulti: 1 puf de 4 ori/zi in fiecare nara (doza zilnica 0,4 mg); copii: 1 puf de 2-4 ori/zi, in fiecare nara, in functie de varsta si severitatea bolii; doza maxima zilnica pentru adulti, 20 aplicatii (1 mg/zi); pentru copii sub 12 ani, 10 aplicatii (0,5 mg/zi).


Reactii adverse: Cea mai obisnuita reactie adversa pentru administrarea intranazala este senzatia de iritare si stranutul (apare si la placebo). S-au descris epistaxis, candidoza nazo-faringiana, susceptibilitate crescuta la infectii intra- si paranazale, atrofie a mucoasei.


Contraindicatii: Nu exista contraindicatii absolute. Se evita in primul trimestru de sarcina, precautii la pacientii cu tuberculoza asociata.

A.P.P.: Producator: Orion

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Inhalanti - generalitati

    Descriere Termenul "inhalanti" cuprinde mai mult de o mie de produse casnice sau comerciale care pot fi folosite abuziv prin inhalarea pe gura sau pe nas pentru a obtine o serie de efecte psihoactive. Astfel de produse sunt accesibile, ieftine si usor de...citeste mai mult

  • Silicoza - boala produsa de inhalarea prafului cu siliciu

    Ce este silicoza Silicoza este o afectiune a aparatului respirator, principalul organ afectat fiind plamanul. Silicoza face parte din categoria de pneumoconioze, fiind cauzata de inhalarea particulelor cristaline, de dimensiuni mici, de dioxid de siliciu....citeste mai mult

  • Inhalarea sau inghitirea unor obiecte straine

    Generalitati In cazul in care o persoana inhaleaza un obiect strain, acesta se blocheaza in tractul respirator si determina dificultati la respiratie (dispnee), dar si fenomene inflamatorii si infectioase. Daca obiectul strain este inghitit, va ajunge in tubul...citeste mai mult

  • Tratamentul intoxicatiei cu cianuri

    Generalitati Cianidele sunt substante toxice care contin gruparea chimica CN. Acestea pot patrunde in organism si determina intoxicatii prin ingestie (alimente sau cianuri), pe cale inhalatorie (inhalarea de gaze), prin tegumente sau mucoase (nazala su...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter