Baypress 20mg - comprimate filmate
Informatii prospect Baypress 20mg - comprimate filmate
Prospect produs: BAYPRESS 20 mgAfisare pentru tiparire
BAYPRESS 20 mg
, comprimate filmate
nitrendipinum
Compozitie: 1 comprimat de Baypress contine 20 mg nitrendipina. Alte componente: amidon, celuloza microcristalina, lactoza, poli(1-vinil-2-pirolidon) 25, dodecilsulfat de sodiu, stearat de magneziu, dioxid de fier rosu (EG nr. E 172).
Actiune terapeutica: Antagonist de calciu, antihipertensiv, in special prin efectul vasodilatator periferic. Nitrendipina blocheaza selectiv canalele de calciu din musculatura vaselor de sange si miocard. Produsul amelioreaza circulatia renala, cardiaca si periferica.
Indicatii: Hipertensiune arteriala.
Contraindicatii: Sarcina si alaptarea; insuficienta hepatica, renala si cardiaca grave.
Reactii adverse: Cefalee, eritem facial, senzatie de caldura. Aceste efecte apar cu o probabilitate mai mare in timpul primelor saptamani de tratament, de regula disparand pe parcursul tratamentului. Edemele gambelor apar ocazional si nu au cauze cardiace sau renale. In cazuri rare: greata, ameteala, senzatie de obseala, prurit, tahicardie, palpitatii. In cazuri extrem de rare: ca si alte substante vasoactive poate produce dureri de tip anginos, la 15-30 min dupa administrare, cresteri izolate ale fosfatazei alcaline serice.
Interactiuni: Efectul hipotensiv al Baypress poate fi potentat de alte antihipertensive, de asemenea si de administrarea cimetidinei, ranitidinei, rifampicinei. La administrarea concomitenta de digitalina poate apare o crestere a nivelului plasmatic de glicozid peste cel obtinut in mod obisnuit.
Precautii: Datorita variabilitatii reactiilor individuale, capacitatea de a conduce sau de a lucra pe masini poate fi afectata, in special la inceputul tratamentului, dupa o schimbare a medicatiei si in cazul consumului concomitent de alcool.
Mod de administrare: Tratamentul trebuie individualizat in functie de gravitatea afectiunii. Adulti: in hipertensiune: 1 comprimat pe zi (20 mg Baypress zilnic). Daca sunt necesare doze mai mari, doza zilnica poate fi crescuta pana la 40 mg (2 comprimate) zilnic. Dupa o administrare de durata (2-4 luni) se reduce doza la 1 comprimat o data pe zi (20 mg). In cazul pacientilor cu afectiuni hepatice sau renale cronice, excretia medicamentului este intarziata. Este necesara o ajustare individualizata a dozei in functie de gravitatea afectiunii. Tratamentul trebuie inceput cu o doza de 5 mg (o jumatate de comprimat de Baypress(10 mg). Comprimatul este administrat de obicei intreg, cu apa, dupa mese.
Prezentare farmaceutica: Cutii cu 20, 28 si 50 comprimate. A nu se lasa la indemana copiilor
A.P.P.: Producator: Bayer Ph
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate
In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult
-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter