Batrafen, crema
Informatii prospect Batrafen, crema
Ce este Batrafen, crema si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Antimiotic topic din clasa piridonelor cu actiune completa, uniforma, cu spectru foarte larg, impotriva fungilor patogeni ai pielii (peste 200 studii internationale au demonstrat ca practic nu exista fung patogen uman rezistent la tratamentul cu Batrafen) si impotriva germenilor gram pozitivi si negativi de suprainfectie, a mycoplasmelor, Chlamydiilor, Trichomonasului vaginal.
Ca mecanism de actiune se deosebeste de celelalte antimiotice din grupul azol - si allilamin - prin actiunea sa primordial fungicida (la celelalte actiunea primordiala este de inhibare a sintezei peretelui celular). Batrafen inhiba pe de o parte preluarea elementelor vitale pentru cresterea si metabolismul celulelor fungice si pe de alta parte determina modificari ale membranei celulare, care au drept consecinta un aflux masiv de astfel de elemente, producandu-se astfel rapid liza celulara. alt avantaj remarcabil al produsului Batrafen il constituie efectul sau sporicid (se reduce pina aproape de zero frecventa recidivelor).
Actiunea bacteriostatica a preparatului il recomanda ca drog de electie in infectiile interdigitale macerative. Efectul antiinflamator se datoreaza inhibarii sintezei de prostaglandine si leukotriene. Penetrabilitatea remarcabila a preparatului determina eficienta sa deosebita in tratamentul onicomicozelor (patrunde pina in straturile profunde ale unghiei, eliminind necesitatea indepartarii chirurgicale a acesteia). Actiunea lui este optima si in medii bogat proteice (micoze macerative).
Toate infectiile cutanate provocate de dermatofiti, infectii cutanate mixte fungi si�bacterii sau fungi�si mycoplasme/chlamydii, Erytrasma, pitiriasis versicolor, tinea versicolor, tinea pedis, eczeme interdigitale macerative, eczema seboreica, candidoze etc.
Mod de administrare
Pentru ambele forme: aplicatii locale de 2 ori/zi pina la disparitia simptomatologiei locale (in medie 2 saptamani). In cazurile mai severe se recomanda continuarea tratamentului inca 1-2 saptamani ulterior disparitiei simptomatologiei in scopul prevenirii recidivelor.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Alergie la Ciclopiroxolamina. Nu se va utiliza la nivel ocular. Se va administra cu prudenta in cursul sarcinii si la nou-nascuti.
Reactii adverse posibile
Rar prurit, iritatie dermica, inrosirea pielii.
Informatii suplimentare
Compozitie
Batrafen crema: contine 10 mg Ciclopiroxolamina in emulsie hidrouleioasa.
Batrafen solutie: pentru uz extern- contine 10 mg Ciclopiroxolamina in solutie hidroalcoolica.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Cremele de la A la Z
Generalitati Cum poate fi aleasa cea mai buna crema? In primul rand persoanei trebuie sa-i placa caracteristicile percepute: mirosul, consistenta, absorbabilitatea. Apoi ar trebui sa aiba efectul maxim, astfel ca este nevoie de timp pentru a o verifica. Crema...citeste mai mult
-
Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara
Generalitati Cremele dar si alte produse cu rol de protectie a pielii impotriva razelor UV nocive ale soarelui sunt cele care filtreaza razele ultraviolete atunci cand sunt aplicate pe piele. Acestea absorb o parte din razele UV in scopul de a apara pielea si a...citeste mai mult
-
Cum alegi crema de protectie solara potrivita
Generalitati Pentru ca radiatiile ultraviolete sunt tot mai puternice, fiind anuntat chiar si un „tsunami solar”, crema cu factor de protectie UV nu ar trebui sa-ti lipseasca din geanta. Crema de protectie solara nu-ti garanteaza sanatatea...citeste mai mult
-
Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare
Generalitati Cremele BB sunt produse cosmetice cu multiple proprietati, popularitatea acestora datorandu-se rolului practic pe care il detin. Recent introduse de producatori pe piata occidentala, cremele BB inlocuiesc cremele hidratante, serurile de ten, baza de...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter