Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Atenil mite, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Atenil mite, comprimate

Ce este Atenil Mite si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Atenil contine ca substanta activa atenolol. Aceasta substanta apartine unei generatii de beta-blocanti, care actioneaza selectiv pe cord. Activitatea muschiului cardiac se reduce si scade reactia inimii fata de eforturile fizice si psihice. Atenil previne crizele de anghina pectorala (senzatia dureroasa de presiune cardiaca cu reflectare in bratul stang) reducand frecventa si intensitatea acesteia. Un ritm cardiac neregulat sau un puls ridicat datorat bolii sau a stresului se poate normaliza cu Atenil. Produsul Atenil reduce hipertensiunea. Atenuarea activitatii cardiace cat si scaderea tensiunii arteriale se realizeaza fara influentarea musculaturii respiratorii. De aceea, pot fi tratati cu Atenil si pacientii care sufera de afectiuni pulmonare insotite de spasm bronsic (astm, deficit respirator), bineinteles cu prudenta corespunzatoare.
Domenii de utilizare: in tratamentul hipertensiunii arteriale pentru protectia miocardului de eforturi deosebite (angina pectorala); pentru tratamentul aritmiei cardiace, dupa un infarct, pentru prevenirea unui nou infarct.

Mod de administrare

Doza se stabileste de catre medic, in mod individual, in functie de domeniul de utilizare, varsta si gravitatea simptomelor. O modificare de doza sau intreruperea nu trebuie sa se faca fara un prealabil acord al medicului, deoarece o hipertensiune necontrolata sau un puls excesiv de accelerat sau lent pot avea urmari grave. Incheierea tratamentului nu se face brusc, ci treptat. Dozele de mai jos sunt orientative. Doza medie zilnica: 1-2 comprimate Atenil, respectiv Atenil Mite. Comprimatele se inghit nesfaramate, preferabil la aceeasi ora, in timpul sau dupa mese, cu putin lichid.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Daca suferiti de o boala cardiaca cu un puls redus (sub 50 batai pe minut) nu trebuie utilizat Atenil. La pacientii cu insuficienta cardiaca este necesar un tratament special, eventual o combinatie cu un alt medicament. Daca suferiti de o boala cronica pulmonara, ca obstruarea cailor respiratorii, atunci intrebati medicul daca va permite administrarea de Atenil. in timpul sarcinii, nu se recomanda sa luati nici un medicament, deci nici Atenil. De asemenea, Atenil nu se va administra copiilor.

Precautii

Atenil este bine suportat in general. Ocazional pot aparea, in special la inceputul tratamentului, o stare de oboseala rapida la efort sau senzatie de frig la extremitati. in cazuri rare s-a relatat despre dereglari de somn, eruptii cutanate sau tulburari de vedere in cursul tratamentului. Informati medicul dvs. daca observati unul din aceste simptome, care este legat de administrarea de Atenil. De asemenea, anuntati medicul daca scade pulsul in repaus sub 50 batai pe minut sau scade tensiunea prea mult in timpul tratamentului cu Atenil. Semne pentru acestea sunt oboseala si ameteala la ridicare brusca. Daca suferiti de diabet sau luati in acelasi timp si alte medicamente, in special cardio-vasculare, va rugam sa informati medicul. De asemenea, trebuie sa stiti ca in cazul unei interventii chirurgicale este necesar ca medicul anestezist sa fie informat despre toate medicamentele administrate pacientului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat Atenil Mite contine 50 mg atenolol.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Zvonuri despre sanatate: mit si adevar

    Generalitati Odata cu dezvoltarea tehnologiei, informatiile circula mai usor si mai rapid. Totusi, nu toate datele care pot fi citite online, referitor la sanatate, sunt corecte. Din cauza internetului si a sfaturilor neavizate ale apropiatilor, diferenta intre mit si...citeste mai mult

  • Personalitatea adictiva: mit sau realitate?

    Ce este personalitatea adictiva Termenul de personalitate adictiva se refera la ideea unui individ care are o tendinta naturala de a dezvolta diferite dependente. Trebuie stiut ca personalitatea adictiva face referire la un diagnostic medical, iar multi experti chiar...citeste mai mult

  • Gripa - cum separam mitul de adevar

    Generalitati Gripa sezoniera, gripa aviara, gripa porcina - ne confruntam cu din ce in ce mai multe virusuri capabile sa determine imbolnaviri, insa parca si miturile care inconjoara transmiterea, evolutia si prognosticul acestor afectiuni sunt mai numeroase ca...citeste mai mult

  • Pierderea auzului: mit si adevar

    Generalitati Pierderea auzului se caracterizeaza prin scaderea brusca sau progresiva a perceptiei sunetelor. Pierderea progresiva a auzului, afecteaza toate grupele de varsta si este ca frecventa pe locul trei dintre cele mai frecvente afectiuni pe termen lung...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter