Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Aspegic, flacoane injectabile

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Aspegic, flacoane injectabile

Ce este Aspegic pulbere si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Alergii diverse; stari febrile; afectiuni reumatice.

Mod de administrare

Se dizolva continutul unui flacon in cei 5 ml de apa din fiola. Se injecteaza, dupa dizolvarea completa a pulberii, i.m. profund sau i.v., direct ori in perfuzie i.v., prin intermediul unei solutii vehicul (solutie de clorura de sodiu, glucoza sau sorbitol). Se recomanda evitarea amestecului in aceeati seringa a Aspegic Injectabil 0,5 g cu alte produse injectabile. Aspegic Injectabil 0,5 g poate fi utilizat in cura prelungita.
Adulti: per injectie: 1 sau 2 flacoane; in dureri intense, se recomanda administrarea a 2 flacoane o data i.v.; in 24 de ore: - de obicei 1 sau 4 flacoane; in anumite cazuri, posologia zilnica poate ajunge la 8 flacoane.
Copii peste 6 ani: de la 10 la 25 mg/zi. De la 6 la 10 ani: 1/2 pana la 1 flacon/zi. Peste 11 ani: 1 pana la 2 flacoane/zi.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Boli ulceroase gastroduodenale; accidente anterioare de hipersensibilitate la salicilati; riscuri hemoragice.
Atentie! Absolut contraindicat in ultimul trimestru de sarcina.

Precautii

Produsul este rezervat adultilor si copiilor peste 6 ani. Trebuie folosit cu prudenta in caz de: antecedent de ulcer gastro-duodenal sau de hemoragii digestive; insuficienta renala; astm; dispozitiv intrauterin.
Nu se recomanda: in caz de guta; in menoragii, din cauza riscului de crestere a duratei si a fluxului menstrual.
Sarcina: Administrarea de scurta durata in timpul primelor doua trimestre ale sarcinii nu pare sa creeze probleme. In schimb administrarea este absolut contraindicata in timpul ultimului trimestru de sarcina.

Reactii adverse posibile

La doze mari: tiuit in urechi, senzatie de scadere a acuitatii auditive, cefalee; sindroame hemoragice cu cresterea timpului de sangerare, hemoragii digestive; accidente de sensibilizare (edem, urticarie, astm, accidente anafilactice). Riscurile de dureri abdominale sau de ulceratii gastrice sunt foarte reduse cu Aspegic Injectabil 0,5 g datorita modului sau de admnistrare.

Informatii suplimentare

Compozitie

Pulbere: Acetil salicilat de lizina 0,9 g corespunzand la 0,5 g acid acetil salicilic. Glicina 0,1 g. Solvent: apa pentru preparat injectabil.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Preparatele injectabile cu botox

    Generalitati Botoxul este un binecunoscut brand pentru un medicament ce contine toxina botulinica de tip A. Toxina este produsa de o bacterie care provoaca intoxicatia alimentara numita botulism. Cand este injectat in doze mici, controlate, botoxul nu va...citeste mai mult

  • Contraceptivele injectabile

    Generalitati Contraceptivele injectabile devin o metoda anticonceptionala din ce in ce mai des folosita in intreaga lume. Desi la inceput (anii 1970-1980) era destul de controversata, in prezent se estimeaza ca peste 3% din femeile din Marea Britanie o folosesc....citeste mai mult

  • Celulele stem si incontinenta urinara

    Generalitati Studii recente si trialuri clinice au demonstrat rolul benefic pe care celulele stem il au in ameliorarea simptomatologiei pacientilor suferinzi de incontinenta urinara. Metoda de tratament folosind injectarea celulelor stem implica recoltarea de...citeste mai mult

  • Diabetul si scaderea in greutate: cea mai buna solutie

    Generalitati Pentru persoanele care sufera de diabet, scaderea in greutate poate insemna renuntarea la injectiile cu insulina si la alte medicamente. Construirea unui plan bun de pierdere in greutate pentru o persoana cu diabet se va face impreuna cu un expert. Nu...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter