Aslavital, drajeuri
Informatii prospect Aslavital, drajeuri
Ce este Aslavital, drajeuri si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Factor eutrofic regenerator, cu actiune biocatalitica celulara. Are actiune antiaterogena (lipotropa), regleaza anumite faze in metabolismul grasimilor si al colesterolului. Amelioreaza circulatia cerebrala si metabolismul celulei nervoase. Este energizant, enzimopoetic, antidepresiv. Vasodilatator coronarian si periferic. Spasmolitic.
Tratamentul profilactic si curativ al formelor de imbatranire predominant cerebrala si cardiovasculara. Se aplica, de asemenea, in astenia psihica sifizica, surmenajul intelectual, tulburari de memorie si de concentrarea atentiei, in stari depresive si de hiperemotivitate. Este indicat in ateroscleroza generalizata sau cu predominenta cerebrala, coronariana, periferica (arterite), in prevenirea si combaterea accidentelor tromboembolice si a sechelelor posthemoragice.
Mod de administrare
In scop profilactic se recomanda asocierea caii parenterale cu cea orala dupa urmatoarea schema de tratament: serii de 12 injectii i.m. si 12 drajeuri in decurs de 4 saptamani, in ritmul de 1 injectie la 2 zile (3 pe saptamana) si 1 drajeu pe zi, dupa micul dejun, in zilele fara injectii (3 zile pe saptamana). Pauza de 2-3 saptamani intre serii. Se repeta seriile de injectii si drajeuri de 4-5 ori pe an.
In scop curativ: In afectiunile cerebrale si vasculare se vor face 8 serii pe an a cate 12 injectii i.m. (3 pe saptamana) si 24 drajeuri (2 pe zi,cate unul dupa micul dejun si masa de pranz, in zilele fara injectii), cu pauze de 1-2 saptamani intre serii. Preparatul se poate administra pe cale intravenoasa in insuficienta cerebro-vasculara acuta. In arterite este de preferat tratamentul intraarterial. In asteniile psihice sau in afectiuni ale sistemului nervos central la varste tinere se va folosi schema de tratament curativ timp de 3 luni, urmata de schema de tratament profilactic. tratamentul poate fi individualizat dupa indicatia medicului.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Sensibilitate la procaina. Se va testa toleranta: 1 ml subcutanat in prima zi si 2 ml intramuscular a doua zi. Daca e bine suportat tratamentul poate fi aplicat conform indicatiilor.
Atentionari
Hiposideremia asociata cu sindroame inflamatorii nu raspunde la trat. cu fier; este necesar trat. etiologic al anemiei; control al eficacitatii trat. la 3 luni; interactiuni medicamentoase cu tetracicline, bifosfonati, penicilamina, tiroxina, fluorochinolone, antiacide.
Reactii adverse posibile
Nu are. In cazul persoanelor sensibile la procaina pot aparea cefalee,tremuraturi, bradicardie sau tahicardie, agitatie motorie si psihica, reactii alergice.
Incompatibilitati terapeutice: Nu se va administra concomitent cu sulfamidele (antagonisti competitivi), ezerina sau prostigmina.
Informatii suplimentare
Compozitie
Drajeuri continand clorhidrat de procaina 100 mg, acid benzoic 6 mg, clorhidrat de piridoxina 30 mg.
Fiole 5 ml continand clorhidrat de procaina 100 mg, acid benzoic 6 mg, acid glutamic 64 mg.
Ambalaj
Flacoane cu 24 drajeuri.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Consecintele unei supradoze de aspirina
Ce este aspirina Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) utilizat pentru a ameliora durerile usoare pana la moderate, edemul si febra. Utilizarea ei dateaza inca din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult
-
Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor
Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult
-
Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament
Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult
-
Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc
Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Rebela acnee
am 13 ani si ma ajuns sa nu ma mai suport.urasc acneea aceasta nenorocita sau cosurile cum li se mai zice va rog dati-mi si mie un sfat ceva ca nu mai suport vreau sa scap de ele
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter