Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Asendin, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Asendin, comprimate

Ce este Asendin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Antidepresiv triciclic.
Aditional efectului sau asupra monoaminelor, medicamentul blocheaza receptorii dopaminergici. Are efect anticolinergic semnificativ, de sedare moderata, si efect ortostatic hipotensiv moderat. Varfurile nivelelor sanguine: 90 min. Nivele plasmatice eficiente: 200-500 ng/mL. Timpul pana la nivele de platou : 2-7 zile. Excretat in urina.

Depresii endogene si psihotice, cat si cele nevrotice sau reactive. Depresie insotita de anxietate sau agitatie.

Mod de administrare

Comprimate
Antidepresiv-adulti, individualizat, initial: 50 mg 2/zi-3/zi. Doza poate fi marita pana la 100 mg 2/zi-3/zi in prima saptamana. Datorita efectului de sedare nu folositi doze mai mari de 300 mg decat daca cele pana la 300 mg au fost ineficiente timp de cel putin 14 zile.
Intretinere: 300 mg/zi ca doza unica, inainte de culcare. Pacientii spitalizati: pana la 150 mg 4/zi batrani, initial: 25 mg 2/zi-3/zi Daca este necesar si doza este tolerata, poate fi marita la 50 mg 2/zi-3/zi dupa prima saptamana. Intretinere: pana la 300 mg/zi inainte de culcare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Doze mari la pacientii ce au suferit de atacuri convulsive. In timpul recuperarii acute dupa infarct miocardic. Folosirea la copii sub 16 ani.

Precautii

Siguranta folosirii in timpul lactatiei nu a fost determinata.
Observatii pentru pacient - familie:
Luati medicamentul in timpul mesei pentru a preveni discomfortul gastric. Luati intreaga doza inainte de culcare daca apare efectul de sedare in timpul zilei. Anuntati din timp efectele SNC ale diskineziei tardive, adica, miscari lente repetitive.

Reactii adverse posibile

Diskinezie tardiva. Supradozarea poate duce la convulsii (frecvent), sindromul neuroleptic malign, tumefactie testiculara, disfunctii sexuale, marirea sanilor atat la femeie cat si la barbat.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter