Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ambroxol, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ambroxol, comprimate

Ce este Ambroxol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratamentul diferitelor afectiuni respiratorii, cum sunt: bronsita acuta si cronica, astm bronsic, bronsiectazie, pneumoconioze; pre- si postoperator la interventii chirurgicale ale aparatului respirator.

Expectorant mucolitic, fluidifica secretiile traheobronsice vascoase si le usureaza eliminarea.

Mod de administrare

Copii intre 5-12 ani: 1/2 comprimat de 23 ori/zi.
Adultii si copii peste 12 ani: 1 comprimat de 3 ori pe zi, timp de 2-3 zile, apoi 1 comprimat de 2 ori pe zi, 1/2 comprimat de 3 ori pe zi.
Comprimatele vor fi luate dupa mancare, cu putina apa.

Atentionari si precautii

Contraindicatii
Sensibilitate la ambroxol, primul trimestru de sarcina. Precautii Se iau in considerare atat riscurile cat si beneficiile tratamentului in cazul mamelor care alapteaza.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Sarcina Utilizarea Ambroxol-Richter in timpul primelor 2 trimestre de sarcina nu este recomandata, iar in trimestrul 3 de sarcina Ambroxol-Richter trebuie utilizat doar la recomandarea medicului dumneavoastra. Alaptarea Utilizarea Ambroxol-Richter in timpul alaptarii nu este recomandata.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele clorhidratului de ambroxol asupra conducerii vehiculelor si folosirii utilajelor.

Ambroxol-Richter contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile

Rareori tulburari gastrointestinale, reactii alergice.

Cum se pastreaza Ambroxol

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor A se pastra la temperaturi sub 25 `C, in ambalaj original. Nu utilizati Ambroxol-Richter dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa este clorhidratul de ambroxol. Fiecare comprimat contine clorhidrat de ambroxol 30 mg. - Celelalte componente sunt: Ludipress (lactoza monohidrat, povidona K30, crospovidona), stearat de magneziu.

Ambalaj

Ambroxol-Richter se prezinta sub forma de comprimate rotunde, biconvexe, de culoare alba, cu o linie de rupere pe una din fete. Este disponibil in cutii cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate.

Fabricantul

Gedeon Richter Romania SA Str. Cuza Voda nr. 99-105, 540306 Targu-Mures, Romania

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Gedeon Richter Romania SA Str. Cuza Voda nr. 99-105, 540306 Targu-Mures, Romania

Acest prospect a fost aprobat in Octombrie 2011

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Cum tratam raceala la bebelus?

    Fetita mea are 4 luni si 2 sapt, de azi- noapte a inceput sa stranute,sa tuseasca si sa ii curga nasul.La 3 luni a mai racit si a ajuns la bronsiolita.Medicul mi-a dat panadol-4 ml din 8 in 8 ore si oscillococcinum.Mi-a spus ca e prea mica pt nurofen,ca acesta este f puternic.Oare tratamentul pe...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter