Als-sertralina, comprimate filmate
Informatii prospect Als-sertralina, comprimate filmate
Ce este Als-Sertralina si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Simptomele tulburarilor depresive, inclusiv depresia acompaniata de anxietate, la pacienti cu sau fara manifestari maniacale in antecedente. sindromul obsesiv-compulsiv (OCD). atacul de panica, cu sau fara agorafobie.
Mod de administrare
O data/zi, dimineata sau seara, indiferent de orarul meselor. Depresie - 50 mg/zi. Sindrom obsesiv-compulsiv si atac de panica - doza minima 50 mg/zi. Se incepe cu 25 mg/zi si se creste la 50 mg/zi dupa o saptamani Doza zilnica pentru toate indicatiile poate fi crescuta cu 50 mg in decurs de cateva saptamani Doza maxima 200 mg/zi.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Pacienti in tratament cu IMAO sau la mai putin de 14 zile de la intreruperea tratamentului cu un IMAO. hipersensibilitate cunoscuta la sertralina.
Atentionari
IMAO asociate - reactii adverse majore, uneori fatale, cum ar fi: hipertermie, rigiditate, mioclonii, instabilitate autonomica cu posibile fluctuatii rapide ale semnelor vitale, modificari ale statusului mental incluzand confuzie, iritabilitate si agitatie extrema, cu evolutie progresiva spre delir si coma. Precautie in asocierea cu alte medicamente serotoninergice: triptofanul sau fenfluramina. Precautie cand se decide schimbarea trat. cu agenti cu actiune prelungita (ex. fluoxetina). Activarea maniei/hipomaniei. Convulsii (se evita la pacientii cu epilepsie instabila, iar cei cu epilepsie aflata sub control vor fi monitorizati atent). Medicatia se va intrerupe in caz de convulsii. Suicid. Supraveghere atenta la inceputul trat. in insuficienta hepatica risc de crestere a nivelurilor plasmatice. sarcina. alaptare. Soferi si activitati de precizie.
Reactii adverse posibile
Greata, diaree/scaune moi, anorexie, dispepsie, tremor, ameteala, insomnie, somnolenta, transpiratii, uscaciunea mucoasei bucale si disfunctii sexuale (mai ales intarzierea ejacularii). S-au mai descris: varsaturi, dureri abdominale, tulburari de motilitate (ca de exemplu simptome extrapiramidale si tulburari de mers), convulsii, tulburari menstruale, hiperprolactinemie, galactoree, rash (inclusiv cazuri rare de eritem polimorf) si, rar, pancreatita si tulburari hepatice (inclusiv hepatita, icter si insuficienta hepatica). Rareori: parestezii, hipoestezii, simptome depresive, halucinatii, reactii agresive, agitatie, anxietate, psihoze, cresteri asimptomatice ale transaminazelor serice (AST si ALT), hiponatriemie, sindrom de secretie inadecvata de hormon antidiuretic, alterarea functiei plachetare.
Informatii suplimentare
Ambalaj
Comprimate filmate 50 mg, 100 mg; cutie 2 blist. 10 comprimate
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate
In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult
-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter