Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Allergodil naseu spray, aerosol

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Allergodil naseu spray, aerosol

Ce este Allergodil Naseu Spray si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Tratamentul simptomatic al rinitelor alergice sezoniere (febra fanului) si al rinitelor alergice nesezoniere (perene).

Mod de administrare

Daca medicul dumneavostra nu v-a recomandat altfel, sunt valabile urmatoarele recomandari. Va rugam urmaţi recomandarile pentru ca altfel Allergodil poate sa nu aiba efectul asteptat.

Daca medicul dumneavostra nu v-a prescris altfel, doza uzuala este de un puff spray nazal, solutie Allergodil in fiecare nara de 2 ori pe zi (dimineata si seara) (echivalent cu 0,56 mg clorhidrat de azelastina pe zi).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Allergodil daca sunteti alergic la clorhidratul de azelastina sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii

Nu sunt necesare.

Interactiuni medicamentoase

Pana in prezent nu au fost observate interactiuni cu alte medicamente sau cu alimente. In general, trebuie evitat consumul de etanol in timpul utilizării medicamentelor.

Sarcina si alaptarea

Nu se recomanda administrarea Allergodil spray nazal in primul trimestru de sarcina.
Deoarece nu exista date suficiente privind siguranta administrarii acestui produs in timpul alaptarii,
Allergodil spray nazal nu trebuie utilizat de catre mamele care alapteaza.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

In cazuri foarte rare, dupa administrarea Allergodil spray nazal pot sa apara oboseala, epuizare, ameteli sau slabiciune, simptome care pot fi provocate chiar de afectiunea propriu-zisa. In aceste cazuri, capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectata. Atentie deosebita trebuie acordata faptului ca alcoolul poate intensifica acest efect.

Reactii adverse posibile

In cazuri rare, administrarea spray-ului nazal poate produce o iritare a mucoasei nazale, deja inflamate. Aceasta iritatie se poate manifesta ca senzatie de arsura, furnicaturi si stranut. In cazuri izolate pot sa apara sangerari nazale. Administrarea necorespunzatoare (cu capul aplecat spre spate) poate produce gust amar, ceea ce poate determina ocazional greata.

In cazul in care observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam spuneti imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In general aceste reactii adverse sunt tranzitorii. De aceea, nu trebuie sa luati nici o masura speciala. Daca simtiti un gust amar dupa administrarea de Allergodil puteti contracara aceasta prin administrarea unei bauturi nealcoolice (de exemplu, suc, lapte).

Cum se pastreaza Allergodil Naseu Spray

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi intre 8 grade Celsius - 30 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se pastra la frigider. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un puff (0,14 ml spray nazal, solutie) contine 0,14 mg clorhidrat de azelastina şi excipienti: hipromeloza, edetat disodic dihidrat, acid citric anhidru, hidrogenofosfat disodic dodecahidrat, clorura de sodiu, apa purificata.

Ambalaj

Cutie cu un flacon din sticla bruna cu 10 ml spray nazal, solutie, cu pompa Valois, cu aplicator nazal.

Cutie cu un flacon din sticla bruna cu 10 ml spray nazal, solutie, cu pompa Sofab, cu aplicator nazal.

Fabricant

Viatris GmbH&Co.KG, Germania

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

Viatris GmbH&Co.KG

WeismullerstraPe 45, D-60314 Frankfurt am Main, Germania

Acest prospect a fost aprobat in Februarie, 2016.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Prim-ajutor in diverse situatii

    Intepaturile de insecte In urma intepaturilor de insecte (albine, viespi, furnici etc.) pot aparea atat reactii locale la locul intepaturii, manifestate prin eritem (roseata), edem (umflare) si prurit (mancarime) sau durere, cat si reactii generalizate, unele putand...citeste mai mult

  • Utilizarea corecta a spray-urilor

    Generalitati Clasicul "spray" (metered dose inhaler - MDI) elibereaza la fiecare apasare o doza fixa de medicament. Pentru a obtine efectul asteptat, administrarea trebuie sa fie corecta si substanta activa sa ajunga in plamani. Utilizarea...citeste mai mult

  • Ce este terapia cu aerosoli

    Generalitati Terapia cu aerosoli este o modalitate revolutionara de tratare a multor conditii, inclusiv boli obstructive ale cailor respiratorii. Aceasta forma de tratament implica introducerea medicamentelor in caile respiratorii inferioare prin intermediul...citeste mai mult

  • Spray-urile nazale dau sau nu dependenta?

    Generalitati Spray-ul nazal este folosit temporar pentru ameliorarea congestiei nazale, un simptom specific racelii comune, sinuzitei, rinitei alergice si altor forme de alergie. Utilizarea spray-ului nazal trebuie sa fie limitata, conform indicatiilor prospectului...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter