Aldomet, comprimate
Informatii prospect Aldomet, comprimate
Ce este Aldomet si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Substanta activa Metildopa scade tensiunea arteriala si permite largirea vaselor de sange (vene si artere). In plus, cu ajutorul acesteia inima va bate mult mai rar si mai usor.
De fapt, Metildopa este utilizata pentru a trata hipertensiunea arteriala.
Diminuarea presiunii sangelui ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, atacurilor de cord si probleme renale.
Mod de administrare
Acest medicament se ia pe cale orala cu sau fara alte alimente; de obicei de 2-4 ori pe zi sau dupa recomandarea medicului.
Doza se va stabili in functie de starea dvs de sanatate. De obicei acest medicament incepe cu o doza mica si va creste treptat. Acest lucru poate lua cateva saptamani, pentru ca medicul sa determine cea mai potrivita doza pentru a controla presiunea sangelui.
Este foarte important ca acest medicament sa fie luat la aceeasi ora, indiferent daca nu va simtiti rau.
In anumite conditii, boala se poate agrava, daca medicamentatia este oprita brusc.
O doza de Aldomet se ia dupa recomandarea medicului, cu un pahar mare de apa.
Persoanele cu varsta de peste 60 ani, vor primi o doza scazuta.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Aldomet nu este indicat persoanelor care au orice tip de boala hepatica. Pacientii care au luat inhibitor de monoaminoxidaza sau daca ati luat una din ultimele 14 zile. (Inhibitorul de monoaminoxidaza este utilizat in tratamentul depresiv).
Inainte de a lua Aldomet discutati cu medicul daca aveti boli de inima, daca ati avut vreun atac de cord sau daca aveti boli hepatice.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti insarcinata nu luati acest medicament fara a cere sfatul medicului.
Substanta activa Metildopa trece in laptele marten, dar nu se cunosc date certe daca sugarul este afectat. De aceea, NU luati acest medicament fara a cere opinia medicului.
Reactii adverse posibile
Daca observati oricare dintre urmatoarele reactii, intrerupeti administrarea si adresati-va medicului/farmacistului:
- reactii alergice: dificultati de respiratie, umflarea buzelor, a limbii sau a fetei, ori urticarie
- un ritm scazut al inimii (mai putin de 60 de batai pe minut)
- tensiunea arteriala neobisnuita, mai mare sau mai mica; lesin, durere de cap severa, inrosirea fetei
- dureri toracice
- miscari necontrolate ale bratelor, picioarelor si a muschilor faciali
- ingalbenirea pielii si a ochilor
- sangerari si vanatai neobisnuite.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Sindromul Piriformis
Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult
-
Metronidazolul si sarcina
Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult
-
Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere
Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult
-
Stenoza spinala cervicala
Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Hepatita b
Buna ziua.Am 67 de ani si as dori sa stiu ce regim alimentar trebuie sa urmez pt. hepatita cronica b,pe care o am de 10 ani.Ce este TGP-ul si ce inseamna 127U/l?
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter