Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ahcc

Publicat la data de: 15 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ahcc

Ce este AHCC si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

AHCC (Active Hexose Correlated Compound) este un produs obtinut din miceliul mai multor specii de ciuperci basidiomicete folosite in medicina traditionala japoneza, Shiitake fiind una dintre ele.
Ciupercile, care provin din culturi ecologice japoneze, sunt cultivate in extract de tarate de orez.
Procesul de fabricatie a AHCC a fost dezvoltat si brevetat de firma Amino-Up Chemical Company din Sapporo-Japonia. Acest proces, extrem de complex, se desfasoara in conditii de laborator si include cultura amestecului de ciuperci intr-un mediu lichid, modificare enzimatica obtinuta prin fermentare, apoi purificare si uscare prin refrigerare.
Fata de alte suplimente nutritive obtinute din ciuperci medicinale care contin oligozaharide cu masa moleculara mai mare de 200.000 Daltoni, oligozaharidele din AHCC au masa moleculara sub 5.000 Daltoni ceea ce la asigura bio-absorbtia intestinala optima in cazul administrarii orale. In plus, AHCC contine GI-zaharide, un tip de glicozide cu greutatea moleculara sub 1000 Daltoni, usor digerabile, puternic imunostimulatoare.
AHCC este obiectul a peste 200 de studii publicate incepand cu anul 1986 si este folosit in peste 700 de spitale din Japonia. Din anul 1994, in fiecare an, la Sapporo, se organizeaza Simpozionul Asociatiei pentru Cercetarea AHCC la care participa peste 300 de medici si cercetatori.

- antitumoral: stimuleaza activitatea si numarul celulelor NK (natural ucigase), diferentierea si proliferarea celulelor T (Th1/Th2), secretia de catre limfocitele Th1 a citokinelor:
- gamma-interferon - reduce replicarea virala si creste activitatea celulelor NK cu pana la 300%
- factor de necroza tumorala TNFa - declanseaza apoptoza celulelor tumorale (moartea celulara programata)
- interleukine IL-2 si IL-12 - reduc producerea factorului de crestere tumoral TGF-
- creste eficienta chimioterapiei: asocierea chimioterapiei cu AHCC stimuleaza actiunea celulelor NK (care sunt inhibate in tratamentele chimioterapice cu pana la 75%), reduce tumorile primare cu pana la 20%, metastazarea cu pana la 30%, creste actiunea macrofagelor cu pana la 96%
- reduce efectele secundare ale chimioterapiei: greata, caderea parului, oboseala, diminuarea apetitului, toxicitate hepatica, mielosupresie, scadere ponderala, infectii oportuniste cu Candida albicans, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, etc.
- imbunatateste structura si functiile hepatice in hepatite virale sau etanolice, reduce incarcarea virala si progresia cirozei, previne recurenta post-chirurgicala a carcinomului hepatocelular
- creste capacitatea de adaptare a organismului la conditii de stres prelungit
- previne depresia imunitara cauzata de excesul de cortizol
- reduce si mentine nivelul glicemiei, normalizeaza nivelul hemoglobinei glicozilate (impiedica distrugerea celulelor in insulele Langerhans), previne complicatiile diabetului zaharat si cresterea nivelului glucozei cauzata de secretia excesiva de adrenalina
- imbunatateste imunitatea pacientilor cu HIV, reduce riscul infectiilor oportuniste prin cresterea numarului neutrofilelor, leucocitelor, limfocitelor Th2 si Tc

Recomandat in:
hepatite, mielom, rabdomiosarcom, cancer hepatic, gastric, colo-rectal, mamar, tiroidian, ovarian, testicular, prostatic, oro-faringian, renal, pancreatic, infectii cu HIV, diabet zaharat, boli cardiace, expuneri la stres prelungit, activitati in mediu toxic.

Mod de administrare

Cate 1 capsula de 2 ori/zi, preferabil pe stomacul gol sau intre mese ori conform recomandarii consultantului de specialitate.

Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

A nu se administra copiilor mici, femeilor insarcinate, femeilor care doresc sa ramana insarcinate sau care alapteaza, persoanelor cu alergii la oricare dintre componente.

Reactii adverse posibile

Nu s-au evidentiat la dozele prescrise.

Cum se pastreaza AHCC

A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. A se pastra la loc uscat, ferit de razele soarelui. Supilemntele alimentare nu inlocuiesc un mod de viata sanatos. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic!

Informatii suplimentare

O capsula AHCC contine:

- Active Hexose Correlated Compound - amestec patentat din extract de miceliu de diferite ciuperci, ceara de Candelilla, ciclodextrina, celuloza, 500mg/capsula

- N-Acetil-L-Cisteina, 225mg/capsula

- Beta Glucan, 50mg/capsula
Sub forma de capsule vegetale, ce pot fi administrate si in dietele vegetariene/vegane

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Ciupercile medicinale

    Generalitati Ciupercile medicinale si extractele din fungi sunt folosite la nivel mondial pentru combaterea cancerului si pentru sporirea raspunsului imun al organismului. peciile de ciuperci, precum Lentinula edodes (shitake), Grifola frondosa (maitake),...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Cum sa procedez mai departe in cazul infecatrii cu HPV?

    Sunt barbat, sunt infectat cu HPV de vrio 2 ani. Pe parcursul a acestui timp am mers periodic la dermatolog care imi inlatura condiloamele acuminale cu azot. Periodic reapareau dar mai putine si mai rar. Ultima procedura am realizato 4-5 luni in urma, acum iar au reaparut cobdiloamele. Medicul...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter