Agrylin, capsule
Informatii prospect Agrylin, capsule
Ce este Agrylin si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Reduce numarul trombocitelor in trombecitemia esentiala. tratamentul policitemiei vera, leucemiei mielocitare cronice, si altor boli mieloproliferative.
Mod de administrare
Capsule – trombocitemie esentiala – Initial: 0,5 mg 4/zi sau 1 mg 2/zi. Mentineti dozajul pentru o saptamana sau mai mult, apoi ajustati-l la doza minima eficienta pentru a mentine numarul plachetar sub 600000/μL.
Doza poate fi crescuta cu 0,5 mg sau mai putin/zi in fiecare saptamana.
Doza maxima:10 mg/zi sau 2,5 mg in doza unica. Trebuie sa existe un raspuns la doze de 1,5-3 mg/zi.
Atentionari si precautii
Contraindicatii
Lactatia.
Precautii
A se utiliza cu precautie in boli cardiace cunoscute sau suspectate si in disfunctiile renale sau hepatice. Siguranta si eficacitatea nu au fost determinate la pacientii sub 16 ani.
Anuntati medicului palpitatiile, dispneea, ameteala, durerile de piept sau abdominale sau hemoragiile neobisnuite. Medicamentul este folosit pentru a scadea numarul trombocitelor. Cresterea acestora apare, de obicei, la mai putin de 4 zile de la oprirea terapiei. Utilizati metode contraceptive eficiente; poate cauza leziuni fetale.
Monitorizati semne vitale, hemoleucograma, functiile renale si hepatice, verificati numarul trombocitelor la fiecare 2 zile pe durata primei saptamani si apoi saptamanal pana se stabilizeaza.
Investigati etiologia, debutul si durata trombocitemiei.
Investigati daca exista sarcina. Investigati functia cardiovasculara si monitorizati-o indeaproape.
Acordati atentie bolii coronariene, disfunctiilor renale sau hepatice.
Testele de laborator cresc enzimele hepatice.
Interactiuni medicamentoase
Usturoi, ghimbir, ginko biloba, ginseng -potentiala crestere a efectelor antiplachetare.
Reactii adverse posibile
Cardiovasculare: insuficienta cardiaca congestiva, palpitatii, dureri de piept, tahicardie, aritmie, angina, hipotensiune posturala, hipertnesiune, vasodilatatie, sincope, infarct miocardic, cardiomiopatie, CHB, fibrilatii, AVC, pericardite, hemoragii, insuficienta cardiaca, cardiomegalie, fibrilatie atriala.
Gastro-intestinale: diaree, pancreatita, ulcer gastric/duodenal, greturi si varsaturi, anorexie, constipatie, hemoragii gastro-intestinale, gastrite, melena, stomatita aftoasa.
Respiratorii: rinita, epistaxis, boli respiratorii, sinuzita, pneumonie, bronsita, astm, infiltrat pulmonar, fibroza pulmonara, hipertensiune pulmonara.
SNC: cefalee, convulsii, vertij, parestezie, confuzie, insomnie, nervozitate, amnezie.
Musculoscheletice: artalgie, mialgie.
Dermatologice: prurit, alopecie, rash, urticarie.
Hematologice: anemie, trombocitopenie, limfadenoame.
Manifestari generale: febra, frisoane, fotosensibilitate, deshidratare, edeme, durere.
Oftalmologice: ambliopie, tulburari de vedere, modificari ale campului vizual, diplopie.
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire
Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult
-
Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule
Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult
-
Opiu
Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult
-
Otoscleroza
Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter