Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Aetilcisteina, capsule

Publicat la data de: 11 Octombrie 2016 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Aetilcisteina, capsule

Ce este Acetilcisteina si pentru ce se utilizeaza

Acetilcisteina 200 mg face parte din grupa medicamentelor mucolitice.

Se recomanda in tratamentul tulburarilor secretiei bronsice, in special in cursul afectiunilor bronsice acute (bronsita acuta), in acutizarile bronhopneumopatiei cronice si in mucoviscidoza.
Poate fi utilizata de asemenea, pentru fluidificarea sputei in vederea examenului microbiologic.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Acetilcisteina 200 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra.

Pentru informatii suplimentare privind modul de administrare si pentru stabilirea duratei tratamentului se recomanda sa va adresati medicului.

Daca luati mai mult decat trebuie din Acetilcisteina
Este de preferat sa nu se depaseasca dozele recomandate. in cazul cresterii excesive a volumului secretiilor bronsice fluidificate se recomanda drenaj postural si bronhoaspiratie.

Daca uitati sa luati Acetilcisteina
Nu trebuie sa dublati dozele pentru a recupera doza uitata. Continuati cu doza obisnuita dupa orarul normal.

Daca incetati sa luati Acetilcisteina
Se recomanda ca mai intai sa va adresati medicului sau farmacistului dumneavoastra.

Atentionari si precautii

Nu utilizati Acetilcisteina 200 mg daca:
aveti hipersensibilitate la acetilcisteina sau la oricare dintre excipientii medicamentului;
suferiti de criza de astm bronsic.

Fiti precaut cand luati Acetilcisteina
Fluidificarea brutala a secretiilor poate determina inundarea bronhiilor la bolnavii incapabili sa expectoreze (impunandu-se bronhoaspiratie de urgenta).

Prin cresterea volumului secretiilor bronsice, acetilcisteina poate accentua reflexul de tuse.

Aparitia tusei productive in timpul tratamentului cu acetilcisteina nu trebuie inhibata prin administrarea de antitusive.

Interactiuni medicamentoase
Va rugam sa spuneti medicului sau farmacistului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Medicul dumneavoastra va decide care medicamente se pot administra concomitent cu Acetilcisteina.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului sau farmacistului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Studiile la animal nu au evidentiat efecte teratogene. Nu exista date despre eventualele efecte asupra fetusului sau mamei in cazul administrarii pe perioada sarcinii. De asemenea, nu exista date clinice despre administrarea acetilcisteinei pe perioda alaptarii.

Datorita absentei acestor date si din motive de precautie se va evita administrarea acestilcisteinei pe perioada sarcinii si a alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Acetilcisteina 200 mg nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Acetilcisteina 200 mg poate determina urmatoarele reactii adverse: dureri gastrice, greata, varsaturi, diaree, reactii alergice. in aceste caz se recomanda reducerea dozelor.

Raportarile izolate referitoare la bronhospasm s-au referit predominant la pacientii cu hiperreactivitate bronsica, in cazuri de astm bronsic.

In plus, s-au raportat, in cazuri izolate, hemoragii in legatura cu administrarea de acetilcisteina, partial datorita reactiilor de hipersensibilitate.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului sau farmacistului dumneavoastra.
Excipientii Sunset Yellow (E 110) si Ponceau 4 R (E 124) pot provoca reactii alergice.

Cum se pastreaza Acetilcisteina

A nu se lasa la indemana copiilor.

Pastrati medicamentul in ambalajul original. Nu utilizati Acetilcisteina 200 mg dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.).

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie
Acetilcisteina, 200 mg, capsule
Substanta activa: acetilcisteina. Fiecare capsula contine 200 mg acetilcisteina
Celelalte componente: stearat de magneziu, dioxid de siliciu
coloidal, dioxid de titan (E 171), Brilliant Blue (E 133), Carmoisine (E 122), Sunset Yellow (E 110), Ponceau 4 R (E 124) si gelatina.

Ambalaj
Acetilcisteina, 200 mg se prezinta sub forma de apsule gelatinoase, tari, cu cap de culoare albastru opac si corp de culoare portocalie, in cutie cu 2 blistere PVC/Al a cate 10 capsule .

Fabricanti
S.C. LAROPHARM S.R.L.,
sos. Alexandriei, Nr.145 A, Bragadiru, judetul Ilfov, Romania

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  • Otoscleroza

    Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter