Adderall, capsule
Informatii prospect Adderall, capsule
Ce este Adderal si pentru ce se utilizeaza
Indicatii
Adderall este utilizat pentru a trata narcolepsia si tulburarile de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD).
Adderall poate fi, de asemenea, utilizat in scopuri care nu sunt mentionate in acest prospect.
Mod de administrare
Luati Adderall exact asa cum v-a fost prescris de catre medicul dumneavoastra. Folosind acest medicament necorespunzator poate provoca reactii adverse grave sau deces de inima.
Urmati toate indicatiile de pe eticheta si din prospect. Medicul dumneavoastra poate modifica doza ocazional pentru a va asigura ca obtineti cele mai bune rezultate. Nu luati acest medicament in cantitati mai mari sau mai mici sau mai mult decat v-a fost recomandat.
Adderall poate fi formativ. Nu dati acest medicament unei alte persoane, mai ales cuiva cu un istoric de abuz de droguri sau dependenta. Vanzarea sau trimiterea la distanta a acestui medicament este impotriva legii.
Puteti lua acest medicament cu sau fara alimente. Cel mai bine este sa luati Adderall dimineata.
Nu zdrobiti, mestecati, sparge, sau deschideti capsula Adderall XR cu eliberare prelungita. Inghititi capsula intreaga.
Pentru a face sa fie mai usor de inghitit, puteti deschide capsula si se presarati medicamentul intr-o lingura de suc de mere. Inghititi imediat fara sa mestecati. Nu salvati amestecul pentru o utilizare ulterioara.
De obicei doza de Adderall pentru adult pentru narcolepsie:
Tablete:
Doza initiala: 10 mg pe zi pe cale orala dupa trezire.
Doza de intretinere: Doza zilnica poate fi crescuta in trepte de 10 mg la intervale saptamanale, pana la 60 mg pe zi, in 2 pana la 3 doze divizate. Luati prima doza la trezire; Dozele suplimentare (1 sau 2) la intervale de 4 pana la 6 ore. Daca reactiile adverse neplacute apar (de exemplu, insomnie sau anorexie), doza trebuie redusa.
De obicei doza de Adderall pentru adult pentru probleme de deficit de atentie:
Capsule cu eliberare prelungita:
Doza initiala: La adulti cu ADHD care sunt fie la inceput de tratament sau de schimbare de la un alt medicament, doza recomandata este de 20 mg / zi.
De obicei doza pediatrica de Adderall pentru narcolepsie:
Tablete:
= 12 ani: Doza initiala: 10 mg pe zi pe cale orala dupa trezire.
Doza de intretinere: Doza zilnica poate fi crescuta cu suplimente de 10 mg la intervale saptamanale pana cand se obtine raspunsul optim, pana la un maxim de 60 mg / zi. Dati copilului prima doza la trezire; Dozele suplimentare (1 sau 2) la intervale de 4 pana la 6 ore. Daca reactiile adverse neplacute apar (de exemplu, insomnie sau anorexie), doza trebuie redusa.
Doza pediatrica de Adderall obisnuita pentru probleme de deficit de atentie.
Tablete:
= 6 ani: Doza initiala: 5 mg o data sau de doua ori pe zi pe cale orala dupa trezire.
Doza de intretinere: Doza zilnica poate fi crescuta in trepte de 5 mg la intervale saptamanale pana la obtinerea raspunsului optim. Doar in cazuri rare va fi necesar sa se depaseasca un total de 40 mg pe zi, in 2 pana la 3 doze divizate. Dati copilului prima doza la trezire; Dozele suplimentare (1 sau 2) la intervale de 4 pana la 6 ore.
Capsule cu eliberare prelungita:
Atentie
Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.
Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.
Citeste si
Arhiva-
Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire
Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult
-
Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule
Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult
-
Opiu
Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult
-
Otoscleroza
Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult
Gasesti in Comunitate
-
Intrebari despre adhd
Buna seara, am 16 ani si am ADHD. Parintii mei sunt de parere ca acest deficit nu exista(chiar daca le-am aratat tot felu de documentare pe net,ei tot neaga existenta acestuia).Intr-un final am conviso pe mama sa ma duca la un psihiatru. Doamna doctor m-a diagnosticat cu ADHD dupa cum ma...
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter