Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Actovegin, solutie perfuzabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Actovegin, solutie perfuzabila

Indicatii:
Actovegin este folosit in:
- tratamentul tulburarilor circulatiei periferice, arteriopatiilor, ulcerului varicos.
- tratamentul tulburarilor circulatorii si metabolice cerebrale, sindromului de deficienta cerebrala, ischemie si traumatisme cranio-cerebrale.
- tratamentul plagilor post-arsuri termice si de iradiere, leziunilor cutanate si mucoase cauzate de radiatii, leziuni ale tesutului nervos si ale sistemului limfatic, produse prin iradiere.

Contraindicatii:
Alergie cunoscuta la componentele lui.

Reactii adverse:
Reactii cutanate alergice.

Supradozaj:

In primele saptamani de tratament poate sa apara poliurie.
In cazui unei insuficiente renale se poate produce o inrautatire temporara a functiei renale.

La pacientii cu hipertensiune arteriala sau afectiuni coronariene, intreruperea brusca a tratamentului poate declansa criza hipertensiva sau ischemie miocardica (fenomenul de rebound).

Frecvent, mai ales la inceputul tratamentului pot sa apara tranzitoriu, cefalee, flush (congestia fetei sau a pielii) si senzatie de caldura (eritem, eritromelaglie).
Ocazional, la inceputul tratamentului pot sa apara crize de angina pectorala, la pacientii cu angina pectorala se poate observa cresterea frecventei, duratei si a gradului de severitate a crizelor.
S-au semnalat: obnubilare, palpitatii, tahicardie, scaderea tensiunii arteriale sub valori normale (reactie hipotona), edeme ale membrelor inferioare ca urmare a vasodilatatiei, ameteala, fatigabilitate si parestezii.

Rar in timpul tratamentului se observa tulburari gastrointestinale: greturi, flatulenta si diaree. Au fost observate reactii cutanate ca prurit, urticarie, exantem, dermatita exfoliativa.
In cazul unui tratament de lunga durata la pacientii varstnici s-a semnalat ginecomastie; fenomenul este reversibil dupa intreruperea tratamentului.

Foarte rar, s-au descris modificari ale tabloului sanguin: anemie, leucopenie, trombocitopenie, purpura trombocitopenica.

S-a observat o crestere tranzitorie a glicemiei (hiperglicemie). De aceasta se va tine cont in mod deosebit la pacientii cu diabet zaharat.Doar izolat s-a semnalat infarct miocardic, in special la doze mari pot sa apara mialgii, tremor si o modificare minora, tranzitorie a perceptiei vizuale. In cazul unui tratament de lunga durata pot sa apara modificari gingivale (hiperplazia gingivala); fenomenul este reversibil dupa intreruperea tratamentului.

Au fost semnalate tulburari ale functiei hepatice: colestaza intrahepatica, cresterea transaminazelor (fenomen reversibil dupa intreruperea tratamentului) si o hepatita alergica

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Peritonita bacteriana spontana

    Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult

  • Peelingul chimic

    Generalitati Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului,...citeste mai mult

  • Primul ajutor in cazul febrei la copii

    Ce este febra Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare...citeste mai mult

  • Tratamentul febrei la copii

    Generalitati Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare este...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Ulcer venos,insuficienta venoa,tromboza venoasa profunda.

    buna ziua,numele meu este boby si am 24 de ani.in urma cu 3 ani am fost diagnosticat cu tvp dupa care cu insuficienta venoasa,cauza fiind un deficit de proteina c si s.urmez un tratament cu sintrom,port ciorap,fac periodic (4-5 luni) eco doopler.problema este ca doar duc boala pe picioare,nici...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter