Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Aciclovir, crema

Publicat la data de: 22 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Aciclovir, crema

Ce este Aciclovir si pentru ce se utilizeaza

Indicatii
Aciclovircomprimate este recomandat in tratamentul infectiilor cu virusurile herpes simplex (VHS) care afecteaza pielea si mucoasele (herpes cutanat, herpes genital) si in tratamentul infectiilor cu virusul varicelo-zosterian (zona zoster).

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Aciclovir exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Atat in cazul infectiilor primare cat si al recidivelor, tratamentul trebuie inceput la primele semne sau simptome ale infectiei (durere, senzatie de intepaturi sau de arsuri, eritem local).

Este recomandabila aplicarea cremei pe suprafetele afectate la fiecare 4 ore - de aproximativ 5 ori pe zi. Tratamentul trebuie continuat pana la vindecarea leziunii, acesta durand aproximativ 5 pana la 10 zile.

Adresati-va medicului dumneavoastra daca dupa aplicarea tratamentului simptomele nu se amelioreaza sau chiar se agraveaza.

Crema poate fi indepartata prin spalare cu apa.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu trebuie sa folositi aceasta crema daca:
- ati avut o reacţie alergica la medicamente care contin aciclovir sau propilen glicol sau la oricare din componentii medicamentului;
Acest preparat nu se aplica intraocular, periocular, sau pe mucoase.

Precautii

In infectia cu virus varicelo-zosterian, infecţiile severe cu VHS si la pacientii cu imunitate deficitara este recomandat tratamentul cu Aciclovir comprimate.
Adresati-va medicului in cazul in care sunteţi in una din situaţiile mentionate anterior sau suferiti de o tulburare a sistemului imunitar.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala, desi nu sunt cunoscute interactiuni cu alte medicamente in cazul terapiei topice cu aciclovir. Deoarece se aplica pe suprafata pielii si nu ajunge in cantitati semnificative in circulatia sistemica, Aciclovir crema nu interactioneaza cu alte medicamente administrate pe cale orala.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. In lipsa unei experiente clinice suficiente Aciclovir crema nu este recomandat in timpul perioadei de sarcina sau alaptare decat dupa evaluarea atenta a raportului beneficiu matern/risc fetal.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Administrat topic Aciclovir nu este absorbit in circulatia sistemica, de aceea nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Aciclovir poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Temporar pot sa apara senzatii de arsura si/sau usturime la nivelul zonei unde a fost administrat medicamentul. Rareori apar rash, prurit, usoara uscaciune si/sau descuamare locala. in unele cazuri se poate dezvolta o dermatita de contact.

intrerupeti administrarea cremei in cazul in care apare oricare din reactiile adverse mentionate.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Aciclovir crema

A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Aciclovir dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare.

Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

- Substanta activa este aciclovir 50 mg/g.
- Celelalte componente sunt: dimeticona, alcool cetilic, parafina lichida, vaselina alba, propilenglicol, apa purificata, glicerol monostearat si macrogol stearat.

Ambalaj

Aciclovir se prezinta sub forma de crema; masa de consistenta cremoasa, fara aglomerari sau particule straine, de culoare alba pana la aproape alba, cu miros caracteristic.
Cutie cu un tub din aluminiu a 2 g cremă.

Fabricantul

EGIS PHARMACEUTICALS PLC
Matyas kiraly u.65, 9900 Kormend, Ungaria

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

EGIS PHARMACEUTICALS PLC
Kereszturi ut 30-38, 1106 Budapesta, Ungaria

Acest prospect a fost revizuit in mai 2015

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Cremele de la A la Z

    Generalitati Cum poate fi aleasa cea mai buna crema? In primul rand persoanei trebuie sa-i placa caracteristicile percepute: mirosul, consistenta, absorbabilitatea. Apoi ar trebui sa aiba efectul maxim, astfel ca este nevoie de timp pentru a o verifica. Crema...citeste mai mult

  • Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara

    Generalitati Cremele dar si alte produse cu rol de protectie a pielii impotriva razelor UV nocive ale soarelui sunt cele care filtreaza razele ultraviolete atunci cand sunt aplicate pe piele. Acestea absorb o parte din razele UV in scopul de a apara pielea si a...citeste mai mult

  • Cum alegi crema de protectie solara potrivita

    Generalitati Pentru ca radiatiile ultraviolete sunt tot mai puternice, fiind anuntat chiar si un „tsunami solar”, crema cu factor de protectie UV nu ar trebui sa-ti lipseasca din geanta. Crema de protectie solara nu-ti garanteaza sanatatea...citeste mai mult

  • Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare

    Generalitati Cremele BB sunt produse cosmetice cu multiple proprietati, popularitatea acestora datorandu-se rolului practic pe care il detin. Recent introduse de producatori pe piata occidentala, cremele BB inlocuiesc cremele hidratante, serurile de ten, baza de...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter