Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vitamina a+d2 - solutie buvabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Vitamina a+d2 - solutie buvabila

Prospect produs: VITAMINA A + D2








Afisare pentru tiparire
VITAMINA A + D2
, solutie buvabila


combinatii









Compozitie: Comprimate filmate continand retinol acetat 3000 U.I. si ergocalciferol 1000 U.I. ; fiole buvabile a 3 ml solutie uleioasa continand retinol acetat 350000 U.I. si ergocalciferol 300000 U.I.


Actiune farmacoterapeutica: Vitamina D (ergocalciferol) favorizeaza absorbtia intestinala si depunerea calciului in oase; vitamina A (retinol) prezinta actiune trofica asupra epiteliilor, intra in constitutia pigmentilor fotosensibili ai retinei.


Indicatii: Profilaxia si tratamentul rahitismului, tulburarilor de dezvoltare a dintilor, al deficitului de vitamina A si D in timpul cresterii, in sarcina si in timpul alaptarii, dupa boli infectioase cronice, boli consumptive, convalescenta; ca medicatie adjuvanta in unele dermatoze (ihtioza, psoriazis, pitiriazis rubra pilaris).


Contraindicatii si precautii: Hipervitaminoza A si D, hipercalcemie, hipercalciurie, litiaza calcica, hipersensibilitate la vitamina D; prudenta la bolnavii imobilizati (doze mici); prudenta, de asemnea, in tratamentul rahitismului (dozele mari de vitamina D, necesare in unele cazuri, pot implica supradozarea vitaminei A asociate).


Reactii adverse: Dozele excesive pot provoca fenomene de hipervitaminoza A si D: anorexie, sete, greata, voma, diaree, sudoratie, poliurie,fatigabilitate, cefalee, iritabilitate, uscarea pielii, prurit, rarirea si caderea parului, hepatomegalie, osteoporoza, hipercalcemie, depunerea calciului in diferite tesuturi, calculoza renala.


Interactiuni medicamentoase: Utilizarea continua a uleiului de parafina - ca laxativ, a neomicinei si a colestiraminei impiedica absorbtia intestinala a retinolului. Absorbtia poate fi redusa si in cazul icterului colestatic sau al malabsorbtiei de lipide.


Mod de administrare: Copii pana la 2 ani: 1 ml din solutia buvabila, la fiecare 6 luni; copii de 2-5 ani: 1 comprimat filmat pe zi, in timpul iernii sau 1 ml din solutia buvabila la inceputul iernii; copii intre 5-15 ani: 1-2 comprimate filmate pe zi sau o fiola o data; adulti: 2 comprimate filmate pe zi sau o fiola o data.


Forma de prezentare: Flacoane cu 50 comprimate filmate; cutii cu 1 fiola de 3 ml solutie buvabila.


Conditii de pastrare: La adapost de lumina, caldura si umiditate. Valabilitate: 2 ani de la data fabricatiei pentru comprimate filmate; 3 ani de la data fabricatiei pentru fiole.

A.P.P.: Producator: Sicomed

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Mai multa energie in cinci zile, cu ajutorul vitaminelor

    Generalitati In corpul dvs. exista cateva centre de energie care trebuie sa fie alimentate cu vitamine cheie, importante pentru a va simti plini de energie. Lipsa vitaminelor si a nutrientilor necesari va pot face sa va simtiti obositi si epuizati. Indicat ar...citeste mai mult

  • Infectia cu Helicobacter pylori

    Definitie Infectia cauzata de Helicobacter pylori (H. pylori) apare ca urmare a colonizarii bacteriene a stomacului si portiunii initiale a intestinului subtire. Actualmente se presupune ca bacteria Helicobacter pylori este prezenta la aproximativ jumatate din...citeste mai mult

  • Terapia cu agenti chelatori

    Ce este terapia cu agenti chelatori? Tratamentul cu agenti chelatori consta in administrarea de agenti chelatori care pot inlatura metalele grele din organism. Agentii chelatori sunt indicati in tratamentul intoxicatiei cu fier, plumb, mangan sau aluminiu. Ei sunt...citeste mai mult

  • Vitaminele care sporesc fertilitatea

    Generalitati Fertilitatea este sustinuta de foarte multi factori, precum greutatea, stilul de viata sanatos sau nutritia echilibrata. Pe langa toate acestea, suplimentele alimentare care contin anumite vitamine cu o buna reputatie in domeniul medical joaca un rol...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Ce vitamine recomandati?

    buna ziua, imi cer scuze dar ma intereseaza sa stiu ce vitamine ar trebui sa ia sotul meu...are 28 ani, tocmai l-am convins sa se lase de tigari si in loc de ele sa ia mai bine vitamine ca sa mai puna ceva kg pe el, are 90 kg si 190 inaltime...in rest nu are probleme cu nimic(doar o mica acnee...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter