Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vitamina a+d2 - comprimate filmate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Vitamina a+d2 - comprimate filmate

Prospect produs: VITAMINA A + D2








Afisare pentru tiparire
VITAMINA A + D2
, comprimate filmate


combinatii









Compozitie: Comprimate filmate continand retinol acetat 3000 U.I. si ergocalciferol 1000 U.I. ; fiole buvabile a 3 ml solutie uleioasa continand retinol acetat 350000 U.I. si ergocalciferol 300000 U.I.


Actiune farmacoterapeutica: Vitamina D (ergocalciferol) favorizeaza absorbtia intestinala si depunerea calciului in oase; vitamina A (retinol) prezinta actiune trofica asupra epiteliilor, intra in constitutia pigmentilor fotosensibili ai retinei.


Indicatii: Profilaxia si tratamentul rahitismului, tulburarilor de dezvoltare a dintilor, al deficitului de vitamina A si D in timpul cresterii, in sarcina si in timpul alaptarii, dupa boli infectioase cronice, boli consumptive, convalescenta; ca medicatie adjuvanta in unele dermatoze (ihtioza, psoriazis, pitiriazis rubra pilaris).


Contraindicatii si precautii: Hipervitaminoza A si D, hipercalcemie, hipercalciurie, litiaza calcica, hipersensibilitate la vitamina D; prudenta la bolnavii imobilizati (doze mici); prudenta, de asemnea, in tratamentul rahitismului (dozele mari de vitamina D, necesare in unele cazuri, pot implica supradozarea vitaminei A asociate).


Reactii adverse: Dozele excesive pot provoca fenomene de hipervitaminoza A si D: anorexie, sete, greata, voma, diaree, sudoratie, poliurie,fatigabilitate, cefalee, iritabilitate, uscarea pielii, prurit, rarirea si caderea parului, hepatomegalie, osteoporoza, hipercalcemie, depunerea calciului in diferite tesuturi, calculoza renala.


Interactiuni medicamentoase: Utilizarea continua a uleiului de parafina - ca laxativ, a neomicinei si a colestiraminei impiedica absorbtia intestinala a retinolului. Absorbtia poate fi redusa si in cazul icterului colestatic sau al malabsorbtiei de lipide.


Mod de administrare: Copii pana la 2 ani: 1 ml din solutia buvabila, la fiecare 6 luni; copii de 2-5 ani: 1 comprimat filmat pe zi, in timpul iernii sau 1 ml din solutia buvabila la inceputul iernii; copii intre 5-15 ani: 1-2 comprimate filmate pe zi sau o fiola o data; adulti: 2 comprimate filmate pe zi sau o fiola o data.


Forma de prezentare: Flacoane cu 50 comprimate filmate; cutii cu 1 fiola de 3 ml solutie buvabila.


Conditii de pastrare: La adapost de lumina, caldura si umiditate. Valabilitate: 2 ani de la data fabricatiei pentru comprimate filmate; 3 ani de la data fabricatiei pentru fiole.

A.P.P.: Producator: Sicomed

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Din cauza alcoolului mi se trage?

    Buna seara.Ma numesc Florin si am 33 de ani.Va rog mult sa cititi pana la capat despre cosmarul de il traiesc de 8 luni:In Sfanta zii de Florii,2011 am iesit la iarba verde la un gratar sa-mi aniversez ziua impreuna cu sotia mea si alte doua cupluri.Friptura si bere din belsug !!!.La finalul...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter