Dupa nasterea copilului, fiecare actiune pe care mama o intreprinde in ingrijirea lui isi pune amprenta asupra sanatatii acestuia. Fiecare lucru cu care este imbracat, spalat sau hranit ii pot spori sanatatea sau i-o pot pune in pericol. Exista lucruri simple si la indemana pe care le pot face mamicile pentru a creste un copil in conditii sanatoase.
Compusii volatili organici se gasesc adesea in mobila din casa sau in decoratiunile pentru camere.Trebuie ca inainte de cumpararea lor sa citesti eticheta si sa te asiguri ca este lipsita de ingrediente toxice pentru sanatatea copilului.
Alaptarea este cea mai sanatoasa, organica si completa hrana pentru bebelusi. Ea nu necesita preparare, depozitare sau alte instrumente pentru harnirea lui. Acesta se hraneste direct de la sanul mamei.Biberoanele, in schimb, dar si alte instrumente folosite in prepararea laptelui praf pot creste riscul infectiilor si imbolnavirilor copilului. Acestea pot fi infestate cu germeni sau pot fi create din compusi toxici, ca de exemplu Bisfenol A, care pot pune in pericol sanatatea pe termen lung a copilului.
Ambele tipuri de scutece pot fi folosite in ingrijirea copilului, daca se respecta cateva reguli. Este recomandat sa se citeasca cu atentie eticheta scutecelor de unica folosinta si sa fie lipsite de inalbitori sau alte componente toxice care pot afecta sanatatea copilului.Cele reutilizabile sunt considerate ecologice, dar consuma foarte multa energie si apa. Daca exista o masina de spalat cu consum mic de apa si energie, atunci pot fi folosite cu succes.
Odata cu diversificarea alimentatiei bebelusului este important sa se apeleze la produse organice in ceea ce priveste alimentele solide. Fructele si legumele proaspete, dar si mancarurile gatite in casa reprezinta cel mai bun mod de hranire a copilului.