Dieta de toamna trebuie sa contina cat mai multe fructe si legume de sezon, dar si reguli noi fata de alimentatia recomandata in timpul verii.
Pentru a evita cresterea in greutate odata cu schimbarea meniului, exercitiile fizice raman o necesitate si toamna. Corpul are insa nevoie de un aport mai ridicat de grasimi si carbohidrati pentru a face fata racirii vremii si virozelor de sezon.
Salatele trebuie inlocuite toamna cu supe calde sau cu legume gatite in aburi. Cu cat sunt mai colorate, cu atat legumele si fructele de toamna au un continut nutritional mai ridicat.
Meniul de toamna trebuie sa contina cartofi, pentru energie, dar mai ales dovleac, broccoli, napi si praz. Fructele de sezon, merele, perele, strugurii, gutuile, dar si bananele si clementinele sunt recomandate pentru o dieta de toamna care sa nu stimuleze cresterea in greutate.
Semintele de dovleac au un continut ridicat de acizi grasi Omega-3 si zinc, substante necesare corpului pentru mentinerea sanatatii si imunitatii ridicate.
Pentru a scadea riscul cresterii in greutate, dieta de toamna trebuie insotita de cateva obiceiuri alimentare sanatoase.
Mestecarea indelunga a mancarii este primul pas al digestiei si unul dintre cele mai importante. Astfel, sistemul digestiv va asimila mai repede substantele nutrivite, iar senzatia de satietate nu va intarzia.
Ultima masa a zilei trebuie sa fie cu cei putin trei ore inainte de culcare. Somnul cu burta plina inseamna mai mult efort pentru digestie si mai putin pentru arderea grasimilor.