Boc: Exista la nivel local disfunctionalitati de functionare a ambulantelor si SMURD-ului

Premierul Emil Boc a afirmat sambata, la Miercurea Ciuc, ca la nivel local exista probleme de functionare a sistemului de ambulante si a SMURD-ului, adaugand ca a solicitat "responsabilitati clare" pentru reglementarea acestor deficiente.

"Pot sa spun ca exista la nivel local disfunctionalitati in ceea ce priveste asigurarea functionarii sistemului sanitar cu ambulante sau cu SMURD pentru ca vietile sa fie salvate si am cerut responsabilitati clare si asumarea acestora la nivel local pentru ca aceste servicii de urgenta sa ajunga la timp si la oamenii care au nevoie pentru ca orice viata este extrem de importanta pentru noi si pentru orice cetatean al tarii", a precizat Emil Boc, prezent sambata la alegerile din cadrul filialei PDL Harghita.

Premierul a punctat ca "ministrul Sanatatii are sustinere pentru a face reforma in sanatate pentru ca ea este necesara". El a explicat ca din prima analiza care i-a fost prezentata "nu rezulta o cauzalitate directa intre cele doua decese intervenite si desfiintarea centrului de sanatate si acelui spital".

Premierul Emil Boc a anuntat joi seara, dupa sedinta de Guvern, ca a cerut Ministerului Sanatatii o analiza privind situatia creata de inchiderea unor spitale. Ulterior, Raed Arafat, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, a explicat vineri ca nu exista nicio corelare intre decesele de la Baneasa si Balcesti si desfiintarea unui centru de sanatate, respectiv a unui spital de categoria a IVa, pentru ca pacientii in discutie nu puteau fi tratati acolo.