Consumul de grapefruit ajuta la tratarea diabetului zaharat

Cercetatorii au confirmat o noua teorie: consumul de grapefruit ajuta la tratarea diabetului zaharat. Narigenin este antioxidantul care ofera gustul amar, fructului. Acesta poate avea acelasi efect ca doua dintre medicamentele utilizate separat in tratamentul diabetului zaharat de tip 2, au declarat oamenii de stinta.

Diabetul apare atunci cand organismul este incapabil sa produca suficienta insulina pentru reglarea, in mod corespunzator, a nivelului de zahar din sange. Naringenin stimuleaza cresterea sensibilitatii organismului la insulina. Contribuie si la mentinerea greutatii normale a bolnavilor, aspect foarte important in tratamentul diabetului zaharat.

Dupa ce mancati, nivelul de zahar din sange creste, iar ficatul elibereaza o serie de acizi grasi sau lipide, pe care ii stocheaza. Cresterea in greutate afecteaza in mod negativ sanatatea celor care sufera de diabet si reduce eficienta insulinei. Oamenii de stiinta au descoperit ca naringenin stimuleaza ficatul sa arda grasimile in loc sa le depoziteze.

Au mai descoperit ca efectul sau este asemanator cu cel al fenofibratului si rosiglitazonei, doua dintre medicamentele hipolipemiante, utilizate in controlul diabetului zaharat de tip 2. Beneficiile sunt reprezentate de faptul ca antioxidantii din grapefruit actioneaza intocmai ca toate aceste medicamente la un loc.