Parteneriat pentru reconstructia caselor afectate de inundatii

Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului si Adrian Ciorna, presedintele Habitat for Humanity Romania, au semnat astazi primul protocol de colaborare dintre o institutie centrala a statului si o organizatie neguvernamentala, pentru reconstructia locuintelor afectate de inundatii.

Protocolul de colaborare intre MDRT si Habitat for Humannity Romania are ca obiect sustinerea oferita de MDRT activitatii HFH pentru urmatoarele tipuri de actiuni: construirea de locuinte noi pentru sinistrati, renovari complexe structurale ale locuintelor grav avariate, renovari si reparatii usoare ale locuintelor usor afectate, realizarea finisajelor la locuintele construite de MDRT in baza altor proiecte in judetele afectate de inundatii. Astfel, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va oferi sprijin institutional, iar Habitat for Humanity va organiza si coordona procesul de reconstructie si de voluntariat. Cele doua entitati colaboreaza pentru strangerea de fonduri, materiale de constructie si alte tipuri de ajutor (utilaje, forta de munca) de la diferiti donatori, resurse care vor fi folosite pentru reconstructia sau reabilitarea locuintelor din zonele inundate.

Prima faza a parteneriatului se va desfasura la Dorohoi, judetul Botosani, unde din resurse provenite strict din donatii, vor fi reconstruite 200 de locuinte, dintre care 50 vor fi construite intr-un amplasament diferit de cel in care erau ridicate in momentul inundatiilor.

Ministrul dezvoltarii, Elena Udrea, a subliniat importanta pe care acest tip de parteneriat o are nu numai prin rezultatele directe, legate de reconstructia unor locuinte ci mai ales prin experienta dobandita, in urma careia o comunitate actioneaza in conformitate cu valori precum: coeziunea, voluntariatul si responsabilitatea.

Adrian Ciorna, presedintele Habitat for Humanity Romania, a mutumit echipei MDRT si ministrului Elena Udrea pentru colaborarea eficienta pe care au avut-o pana in prezent, in conditiile in care intregul parteneriat a fost gandit si organizat intr-o saptamana. Presedintele Habitat for Humanity Romania si-a exprimat speranta ca parteneriatul dintre cele doua organizatii, bazat pe increderea publicului si sponsorilor si devotamentul angajatilor si voluntarilor, va face o diferenta uriasa in viata comunitatii din Dorohoi si nu numai si va reda familiilor afectate de inundatii o viata normala.

Ajuta si tu eforturile MDRT si HFH de reconstructie pentru familiile sinistrate printr-un SMS la 874 (*), in valoare de 2 euro, in retelele Vodafone, Orange si Cosmote. Servicii oferite gratuit si fara TVA. O campanie derulata alaturi de EuropaFM.