Finalizarea procesului de transfer al unitatilor sanitare cu paturi

Cseke Attila, Ministrul Sanatatii a verificat, intr-o videoconferinta cu autoritatile locale si sanitare, modul in care se desfasoara procesul de descentralizare a unitatilor sanitare cu paturi.

"Cu 2-3 exceptii toate autoritatile locale au pregatit sedintele de consilii locale si judetene pentru validarea transferului spitalelor si sunt multumit ca s-a inteles importanta acestui pas pe care il facem in acest an prin descentralizare. In aceste 10 zile pana la sfarsitul lunii vor fi transferate aproape toate unitatile", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila dupa videoconferinta.

Ministrul Sanatatii a subliniat in timpul discutiilor faptul ca arieratele facute de spitale pana la data de 31 martie 2010 vor fi platite de la bugetul de stat la urmatoarea rectificare bugetara, indiferent ca aceasta se va realiza inainte sau dupa transferul spitalului.

Pana in prezent au fost semnate protocoalele de predare-primire dintre directiile de sanatate publica si autoritatile locale pentru 16 spitale din 5 judete. Conform legislatiei in vigoare procesul de transfer al tuturor celor 373 unitati sanitare cu paturi catre autoritatile locale trebuie sa se finalizeze la 10 iulie 2010.