Dieta Sacred Heart a aparuta in urma cu mai multi ani. Se presupune ca aceasta a fost gandita de specialistii de la sectia de cardiologie a unui spital pentru bolnavii cardiaci supraponderali. De-a lungul anilor, aceasta dieta a avut diferite denumiri, dar si o asemanare izbitoare cu dieta cu supa de varza. Astfel, Dieta Sacred Heart se caracterizeaza prin consumul de supa, in urma careia se presupune ca veti pierde 5-10 kilograme inca din prima saptamana. Acest lucru ar putea fi adevarat, dar majoritatea kilogramelor pierdute in aceasta prima saptamana, reprezinta practic apa eliminata din organism si le veti castiga inapoi foarte repede dupa intreruperea dietei.
Cu toate ca beneficiile dietei Sacred Heart sunt pe termen scurt, spre deosebire de alte diete aceasta are un continut bogat nutritiv. Cele mai multe dintre aceste regimuri de slabit proclameaza o anumita solutie magica arzatoare de grasimi sau ceva special legat de combinatia alimentelor. Acestea sunt lucruri false, nimic nu este mai complex decat scaderea numarului de calorii!
Ziua 1 - Se mananca orice fruct (cu exceptia bananelor): pepenele galben si cel rosu au nu numar scazut de calorii, spre deosebire de alte fructe. In aceasta zi mancati numai supa si fructe.
Ziua 2 - Orice fel de legume. Consumati pe saturate legume proaspete, preparate sau conservate. Incercati sa mancati doar legume cu frunze verzi, evitati fasolea uscata, mazarea sau porumbul. Astazi: doar legume si supa. Un cartof copt cu putin unt la cina si in niciun caz sa consumati fructe!
Ziua 3 - Mancati alaturi de supa orice tip de fructe si legume. Nu consumati cartof copt.
Ziua 4 - Consumati banane si lapte degresat: cel putin 3 banane si lapte fara grasimi. Nu uitati de supa!
Ziua 5 - Carne de vita si rosii: 300-600 grame de carne de vita si cate rosii doriti sa mancati (in jur de 6 rosii ar fi ideal). Mancati supa cel putin o data pe zi.
Ziua 6 - Astazi aveti in meniu carne de vita si legume. Puteti consuma chiar si 2-3 fripturi cu garnitura de legume verzi, dar nu cartof copt. Si astazi trebuie sa consumati supa, cel putin o data pe zi.
Ziua 7 - Veti servi orez brun, suc de fructe neindulcit si legume. Nu uitati de supa. Daca doriti puteti adauga si legume fierte la orez.
Bauturi permise:
- sucuri neindulcite;
- ceaiuri din plante;
- cafea;
- suc de coacaze;
- lapte fara grasimi;
- multa apa.
Reteta de supa:
- 1-2 cutii de rosii la conserva;
- 3 cepe verzi mari;
- 2 cani mari de supa de carne de vita (fara grasime);
- 1 telina;
- 350 g fasole verde;
- 1 kg morcovi;
- 2 ardei grasi.
Se condimenteaza cu sare, piper, curry, patrunjel daca doriti, sau bulion, sos iute.
Mod de preparare: Se curata legumele, se taie cubulete si se pun intr-un vas de dimensiune medie. Se acopera cu apa si timp de 10 minute vasul se pune la foc mediu pe aragaz. Dupa ce incepe sa clocoteasca apa se micsoreaza focul. Dupa ce legumele au fiert supa se poate consuma in orice moment.
Unii nutritionisti recomanda o alta varianta a acestei diete, care va fi urmata timp de 2 saptamani consecutiv, iar in a treia saptamana se va reveni la alimentatia normala. Ciclul se poate relua apoi, pana cand se va atinge greutatea dorita.
Luni - Se consuma supa si fructe proaspete in cantitatea dorita. Nimic altceva. Se interzice consumul de banane.
Marti- Se recomanda consumul de supa si legume proaspete. Doar atat. Evitati porumbul si fasolea uscata.
Miercuri - Meniul acestei zi consta in supa si fructe si legume dupa preferinte. Nimic altceva.
Joi - Manancati supa toata ziua, 3 banane si 1 pahar de lapte degresat.
Vineri - Consumati supa si rosii (cel putin 8 rosii) si carne: pui fara piele, carne macra de vita sau peste.
Sambata - Se mananca supa, carne de pui fara piele, carne macra de vita sau peste, la alegere.
Duminica - Se consuma supa, alaturi de orez brun. Doar atat.
Reteta supa:
- 300 g de zeama supa de pui cu taitei;
- 5 teline potrivite (taiate cuburi);
- 375 g fasole verde (proaspata sau congelata);
- 4 morcovi;
- 4 cartofi;
- 1/2 ardei verde;
- 2 cepe.
Mod de preparare: Ingredientele se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana cand legumele sunt gatite. Dupa gust se pune sare si patrunjel. Supa se consuma oricand, in orice cantitate de-a lungul unei zile.