Friptura de vita cu vinete
Ingrediente:
- 1 vanata
- 1/3 ulei de gatit
- 450 g de carne de vita tocata
- 2 cescute de ceapa tocata
- 450 g rosii taiate cuburi
- 1/3 cesti orez nefiert
- 1 1/2 linguri de usturoi cu sare
- 1 lingurita de sare
- 1/4 lingurita piper
Mod de preparare:
- Vinetele in coaja se taie in felii de 2 cm. Se calesc usor in ulei fierbinte,intr-o tigaie mare. Scoteti-le din tigaie.
- Se adauga in tigaie carnea de vita si ceapa, se amesteca frecvent pana cand carnea de vita se rumeneste.
- Se adauga rosiile, orezul, usturoiul cu sare, piper si se lasa la fiert.
- Puneti bucatile de vinete intr-un vas termorezistent. Se umple vasul pe jumatate cu carne din compozitia cu carne de vita. Repetati in straturi.
- Se acopera vasul si se coace in cuptor la 250 grade C timp de o ora.
Va dorim pofta buna!