15 bucati de ceapa verde spalata, taiata in jumatati
4 lamai taiate in sferturi
Mod de preparare:
Se presara o cantitate mica de sare si suc de lamaie peste pui si se lasa temperatura camerei timp de 30 de minute. Se preincalzeste cuptorul la 350 C si se introduce, intr-o cratita tapetata cu foaie de copt, coriandrul si chimenul pentru 5 minute. Apoi se lasa condimentele sa se raceasca si se pisaza. Se amesteca chimenul, coriandrul cu ghimbirul, usturoiul, ardeiul rosu si iaurtul. In acest amestec se lasa puiul la marinat, la frigider, timp de 24 de ore.
Se frig pe gratar sau se prajesc, bucatile de pui bine imbibate in sosul in care au fost marinate, cam 10 minute pe fiecare parte sau pana cand se rumenesc.
Pe un platou se pun bucatile de ridiche taiate julien, deasupra se pune puiul si ceapa. Puneti in fiecare portie cate patru bucati de ceapa si doua de lamaie.